• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü için yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar
Çalıştığım hastane için bir excell dosyası hazırladım. Yalnız düşey ara formülü ile ilgili bir problemi cahilliğimden tam olarak çözemedim. Problem şu :
ekteki dosyada görüldüğü üzere mesai yazan bölümde personel isimleri var. Liste yazan sayfada da aynı personel isimleri ve bilgileri bulunmakta. Benim istediğim mesai yazan sayfada personel adı soyadı yazan sütünda herhangi bir satırı tıkladığımda liste yazan kısımdaki personelin isimleri a dan z ye harf sırasıyla sıralanmalı ve seçtiğim personeli tıkladığımda görevi, sicil noso ve kadrolu/geçici bilgileri otomatik olarak gelmeli. Bunu formül yardımıyla nasıl yaparım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Bu söylediğiniz formül ile olmaz tıklama ile formül çalışmaz makro ile yapılır.

Sorum belki tam anlaşılmadı İhsan hocam. Kusura bakmayın. Benim istediğim mesai sayfasında personel adı soyadı sütununda herhangi bir satıra ad soyad yazdığım zaman o ad ve soyada sahip kişi ile ilgili görevi, sicil noso ve kadrolu/geçici bilgileri ilgili sütunlara otomatik olarak gelmeli. Yanlış bilmiyorsam düşeyara formülü ile bu mümkün. Fakat formülü tam olarak yazamadığım için sizden yardım istedim.

Merhaba,

Tıklama ile fonksiyon çalışmaz.

Makrolu çözüm istiyorsanız aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki kod measi sayfasının kod bölümünde olmalı. İlgili satıra çift tıklandığında gerekli bilgileri getirir.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Dim c   As Range
    Dim s1  As Worksheet

Set s1 = Sheets("liste")

Set c = s1.Range("B:B").Find(Cells(Target.Row, "B"), LookIn:=xlValues)
    If Not c Is Nothing Then
        Cells(Target.Row, "A") = s1.Cells(c.Row, "A")
        Cells(Target.Row, "C") = s1.Cells(c.Row, "C")
        Cells(Target.Row, "D") = s1.Cells(c.Row, "D")
    Else
        MsgBox "PERSONEL BULUNAMADI"
    End If

End Sub

Her tıklandığında Liste sayfasının sıralanmasını pek mantıklı bulmadığım için, Liste sayfasına da çift tıklamaya bağlı sıralama kodları koydum.

Hangi sütunda tıklarsanız o sütuna göre sıralar.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Dim i As Long
    If Target.Column > 4 Then Exit Sub
    i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    Range("A3:D" & i).Sort Key1:=Cells(i, Target.Column)

End Sub

Şimdi şu detayda önemli. Kızmayın ama ustalar ben makro yazmayı veya eklemeyi bilmiyorum. O yüzden formüllü bir çözüm istedim. Artı tıklama ile kastetdiğim personelin adını ve soyadını yazdığım zaman. Soruyu yanlış sorduğum için sizden özürdilerim.

Arkadaşlar ustalar lütfen şu problemi çözmeme bi yardım etseniz?

Merhaba,

Ek kaldırıldı, Sayın Erdal aynı çözümü benden önce vermiş.

Son düzenleme:
İlgilenen tüm hocalarıma canı gönülden teşekkürler.

Geri