• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü çalışmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uur1435
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010*türkçe
Merhaba arkadaşlar elimde iki ayrı excel dosyası var ve bu ikisinde de ortak olan tc kimlik numaraları var. 1.dosyadaki tc kimlik numaralarına düşey ara formülü uyguladığımda 2. Dosyadaki tc kimlik numaralarına karşılık gelen işletme numaralarının bir kısmını buluyor bir kısmını bulmuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

http://dosya.co/8t81pymzqx5h/yeni.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosyayı inceledim ama yanında yok hatası aldığınız değerlerin zaten aradığınız kısımda karşılamadığını gördüm. bana bi tane örnek verebilir misin düşeyara formülü sonucu g sütununda yok çıkıp da asıl aratılan a sütununda karşılığı olan bir örnek. yani formülün çalışmadığını düşündüğünüz bir örnek

Carlosfatih arkadaşım işletmesi var sütununda filtre var onu kaldırmayı unutmuşum . Isletmesi olan herkesin bi işletme numarasi var. Fakat formülle bazıları karşılığını bulmuyor.

g sütününda olup işletmesi olan herkesin bir işletme numarası olmak zorunda. bazılarının işletme numaralarını yazıyor bazılarına yok diyor. yok hatası veren tc kimlik numarası ile CTRL+F yapıp arama yaparsanız a sütünuyla eşleşen işletme numarasını göreceksiniz.

Merhaba,

sorunun nedeni a sütunundaki hücrelerin formatından kaynaklanıyor. metin olarak görüyor çoğunu. A3 hücresinden aşağıya kadar seçip tekrar a3 hücresinde hata işareti var ona tıklayıp "SAYIYA DÖNÜŞTÜR" var. bunu yapmanız gerek. biraz zaman alacaktır içinde çok veri olduğu için ama düşeyara formüllerini de bulabileceksiniz bu sayede.

Ayrıca dosya-seçenekler-formüller-çalışma kitabı hesaplaması kısmının otomatik olduğundan emin olunuz.

Teşekkürler fatih bey dediğinizi yaptım. Hiçbir sorun kalmadı formül çalışıyor. :)

Formül=DÜŞEYARA(B3;$E$14:$F$19;2)
Formül=D3-E3
Formül=E3/12
Formül=DÜŞEYARA(F3;$B$14:$C$24;2;0)

Son düzenleme:
Geri