• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara fonksiyonu ile parçaal fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar düşey ara fonksiyonu ve parçaal fonksiyonunu aynı anda kullanmak istiyorum ancak birleştirmeyi başaramadım. Bir adet tablo ekte mevcuttur.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sou nedir?

Merhaba sorum düşey ara ile almış olduğum veriyi parçaal fonksiyonu ile bütünleştirip tam veri almayı sağlamak istiyorum.

Örnek şablonda 2 adet veriyi tam olarak alabilirken 1 tanesinde yok hatası alıyorum. Bunun sebebi farklı numara ile kayıt edilmiş olması. Ancak kayıt ettikleri numara benim tablomda mevcut. Yani düşey ara ile bulamadığı veriyi parça al ile aramasını istiyorum.

Merhabalar düşey ara fonksiyonu ve parçaal fonksiyonunu aynı anda kullanmak istiyorum ancak birleştirmeyi başaramadım. Bir adet tablo ekte mevcuttur.

.

Dosyanız ekte.

İki değişik formül verilmiştir. Herhangi birisini kullanmanız mümkün.

.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş, tam elverişli olarak kullanamadım. Vermiş olduğunuz ve benim hazırlamış olduğum formülleri renklendirerek belirttim.

Sizin verdiğiniz çalışıyor aslında sorun yok ancak; benim verilerim hepsi uyumlu olmadığından sorun çıkartıyor çözdüğüm kadarıyla. Bu mesaja yeni bir dosya ekledim.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş, tam elverişli olarak kullanamadım. Vermiş olduğunuz ve benim hazırlamış olduğum formülleri renklendirerek belirttim.

Sizin verdiğiniz çalışıyor aslında sorun yok ancak; benim verilerim hepsi uyumlu olmadığından sorun çıkartıyor çözdüğüm kadarıyla. Bu mesaja yeni bir dosya ekledim.

.

Dosyanız ekte kontrol ediniz.

.

Ekli dosyalar

Sayın yurttaş, teşekkürlerimi sunuyorum. Beni büyük bir zahmetten kurtardınız.

Geri