• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara da çıkan sonuçlar arasından seçmek

veycell29

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
düşey arada aradığım değerle alakalı birden fazla sonuç arasından bir tanesini seçmek istiyorum
Kod:
=DÜŞEYARA(E2;'Veri Girişi'!A1:D380;4;YANLIŞ)
bu kodu kullanınca sadece en üstekini alıyor ben veri doğrulamada olduğu gibi arasından seçmek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim şimdi den teşekkür ederim.

Merhaba.

Sanıyorum Düşeyara yerine Ara fonksiyonu işinizi görecektir.

ara formülü işe yaramıyor E1 sütunundaki veriyi aradığımda bunun 10 dan fazla sonuç oluyor ben bu sonuçların hepsini görüp içinden seçim yapmak istiyorum

dosya yüklemek için altın üye oldum onaylanmasını bekliyorum

teşekkür ederim ama istediğim anlatamadım herhalde ben e2 de aradığım verinin karşılığı olan veri girişi sayfasındaki d sütunundaki verileri D7 veri doğrulama daki gibi liste olarak gelmesini istiyorum.listeden ben seçim yapayım. ben sonra bunu E7,F7 ve G7 ye uygulayacağım

Ekli dosyalar

Sanırım istediğiniz böyle bir çalışma.

Ekli dosyalar

evet nasıl yapıldı bu onu öğrenmek istiyorum birde boş sütun da olmasını istiyorum.

birde ben o veri girişinin altına epey satır ekleyeceğim.

Formüller sekmesinde ad tanımlama ile yeni bir ad ile ad tanımlayınız.Ben isim(Liste4) yazdım.Başvuru alanınan aşağıdaki formülü kopyalayınız.Satırsayısını 1000 olarak rakamları artırarak ayarlaya bilirsiniz.
Kod:
=KAYDIR('Veri Girişi'!$D$1;KAÇINCI('hayvan bildirimi'!$E$2;'Veri Girişi'!$A$1:$A$1000;0)-1;;EĞERSAY('Veri Girişi'!$A$1:$A$1000;'hayvan bildirimi'!$E$2))
Açılır liste yapaçağınız hücrede veri sekmesinden veri doğrulama,Liste Kaynak =Liste4(Siz belirlediğiniz isim)

ufak bir soru ben formül atadığım sütunları korumak istiyorum ama beceremedim.

Düşey ara formüllerinin yazıldığı alanı seçiniz.Fare sağ tuş yapınız.Hücre biçimlendir.Koruma seçiniz.Kilitli ve gizli tik yapınız.doğrulama listesindeki tikleri kaldırınız.Biçim den sayfa koruma seçerek koruma yapınız.

teşekkürler

Geri