• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara da aranan değer 2 defa girildiyse sıkıntı yaratıyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Iyi akşamlar ben düşeyara formülünü kullanarak bir excel tablosu hazıladım tc kimlik no yu veya adı aradığım bölümde bu değerler iki defa girildiğinde sadece ilkini buluyor diğerini bulmuyor 2. Yi bulmasını nasıl sağlarım acaba

Bence yeni üyemiz, sayfanın üst ortasındaki ARAMA kısmına düşeyara ikinci değer yazıp ENTER tuşuna bassın.

ömer hocam dediğinizi çok iyi anlayamadım yeni olduğum doğrudur:)
yeni olduğum için dosya ekleme yapamadım :(
3 adet sorgulama sayfam var bu sayfalara tekrar eden veri girdiğimde sadece ilkini buluyor diğerini bulamıyor ikisini de görmek istiyorum yardım cı olursanız sevinirim
bir de dosyayı nasıl yüklüyorum acaba

Merhabalar.
Belgeniz biraz karışık geldi bana, gerçek belgeniz de bu yapıdaysa işinizin biraz zor olduğunu söylemeliyim.

-- Aynı verileri ilk sütuna sorgulama kriterini alarak üç ayrı sayfaya alıp, bu sayfalarda
DÜŞEYARA işlevini kullanarak veri çağırmak yerine, İNDİS işlevini
(ve bununla bağlantılı olarak gerekecek olan KAÇINCI işlevini)
kullanarak çözüm aramanızı öneririm.
Fodumda bu işlevlerle ilgili ARAMA (sayfanın üst ortasında) yaparsanız çok sayıda örnek bulabilirsiniz.
-- AD tanımlama işleminde tüm sayfayı kullanmamanızı önermek isterim.
-- SORGULAMA için üç ayrı sayfaya da lüzum yok, tek bir sayfada işlem yapabilirsiniz.
Bunun için bir hücrede sorgulama kriterini belirlersiniz
(veri doğrulama ->liste kısmına AD SOYAD;TC KİMLİK NO;DOSYA NO yazıp açılır listeden seçebilirsiniz).
Bu seçime göre bir hücreye de arayacağınız şeyi yazarak işlemleri orası üzerinden yapmayı düşünmelisiniz bence.

Dediklerinizi dikkatle okudum buna göre tekrar düzenleme yapacağım ancak bu önerdiğiniz formüllerde bir kişinin birden fazla talebi olması halinde her talebine de ulaşmak istiyorum bu önerdikleriniz bunu sağalayacak mı acaba yoksa listeyi arayıp sadece birini mi bulacak

Merhabalar.
Anladığım kadarıyla biraz zor halledeceksiniz.

Hazırladığım ekteki belgeyi inceleyiniz.
Kullanılan işlev ve özelliklerden anlamadığınız olursa forumda ARAMA yapmanızı öneririm.
Belge açıkken FORMÜLLER menüsündeki AD TANIMLAMA kısmına bakınız.

Belgeye BURADAN DA ulaşabilirsiniz.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Allah razı olsun Ömer bey yapmaya calissam anca 10 da biri ya olurdu ya olmazdı ellerinize sağlık

Merhaba,

Ek dosyadaki eşleştirme sorunu için yardımcı olabilir misiniz,
Düşeyara ile yapmaya çalıştım ancak, istediğim sonucu alamıyorum,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ek dosyadaki eşleştirme sorunu için yardımcı olabilir misiniz,
Düşeyara ile yapmaya çalıştım ancak, istediğim sonucu alamıyorum,

Merhaba
H3 hücresine yazın aşağıya doğru çekerek hücrelere formülü yayın.
Sonuçları gözlemleyin.
Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$1:$A$24;$G3;$B$1:$B$24;"Tamamlandı")>0;"Tamamlandı";"")

Teşekkür ederim.İstedigim gibi bir çözüm olmuş.

İyi Çalışmalar.

Geri