• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara aranan değer 2 sütün olurmu

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

örnek dosyada gözüktüğü üzere,sayfa1'de "Adı", "Soyadı" ve "Tel" başlıklarından oluşan bir tablo var. sayfa2'de aynı liste mevcut ve düşeyara fonksiyonu "adı" hücresini baz alarak sayfa1'den "tel" değerlerini getiriyor. Fakat gözüktüğü üzere Adları aynı olan kişilerin değerleri aynı geliyor, düşeyarada 2 sütün birden aranan değer olabilirmi? yada bu şablonda başka bir fonksiyon kullanılabilirmi ?

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba,

örnek dosyada gözüktüğü üzere,sayfa1'de "Adı", "Soyadı" ve "Tel" başlıklarından oluşan bir tablo var. sayfa2'de aynı liste mevcut ve düşeyara fonksiyonu "adı" hücresini baz alarak sayfa1'den "tel" değerlerini getiriyor. Fakat gözüktüğü üzere Adları aynı olan kişilerin değerleri aynı geliyor, düşeyarada 2 sütün birden aranan değer olabilirmi? yada bu şablonda başka bir fonksiyon kullanılabilirmi ?

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Ekteki örnekte yardımcı sütun kullanılmıştır, isterseniz yardımcı sütun kullanmadan da Dizi formül yazılabilir..

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$C$2:$C$7;KAÇINCI(A2&B2;Sayfa1!$A$2:$A$7&Sayfa1!$B$2:$B$7;0);1)

Bu formül Dizi formülüdür, CTRL SHIFT ENTER tuşlarına basarak formülü tamamlamanız gerekir, bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları eklenecektir..

.

Ekli dosyalar

dİZİ FORMÜL
=YERİNEKOY(DÜŞEYARA(A2&B2;Sayfa1!$A$2:$A$7&Sayfa1!$B$2:$B$7:Sayfa1!$C$2:$C$7;2;0);A2;"";1)

Sn alibaşkan Yaptığınız çalışma üzerinden bende formülü başka hücreye uygulamaya çalıştım ama bazı hücrelerde hata verdi. Mümkünse nerde hata yaptığımı ve biraz mantığını anlatır mısınız? Hata veren sayfayı ekledim.. Tşkler
Sizin yaptığınız:
Kod:
=VLOOKUP(A2&B2;Sayfa1!$A$2:$D$7;4;0)
Benim yaptığım:
Kod:
=VLOOKUP(A2&B2;Sayfa1!A2:D7;4;0)

Sn Espiyonajl
Sizin çalışmazdaki formül farklı ise sıkıştırmadan yollar mısınız? Tşkler..

Ekli dosyalar

Sn alibaşkan Yaptığınız çalışma üzerinden bende formülü başka hücreye uygulamaya çalıştım ama bazı hücrelerde hata verdi. Mümkünse nerde hata yaptığımı ve biraz mantığını anlatır mısınız? Hata veren sayfayı ekledim.. Tşkler
Sizin yaptığınız:
Kod:
=VLOOKUP(A2&B2;Sayfa1!$A$2:$D$7;4;0)
Benim yaptığım:
Kod:
=VLOOKUP(A2&B2;Sayfa1!A2:D7;4;0)

Sn Espiyonajl Sizin çalışmazdaki formül farklı ise sıkıştırmadan yollar mısınız? Tşkler..

Dosyadaki formülün mantığı Sayın alibaskan'nın örneği ile aynı mesajda yazdığım dizi formülü farklı.

Sizin formüldeki hata,

=DÜŞEYARA(A2&B2;Sayfa1!$A$2:$D$7;4;0)

Aralığı bu şekilde sabitlemeniz gerekirdi..

Yada,

Kod:
=DÜŞEYARA(A2&B2;Sayfa1!A:D;4;0)

bu şekilde..

.

Hocam Sabitmeden olmuyormu? Ben formülü = yazıp sol üstten Vlookup'u seçerek Mausla tarayarak yapıyorum, normalde sabitlemesi gerekmiyormu?

Hocam Sabitmeden olmuyormu? Ben formülü = yazıp sol üstten Vlookup'u seçerek Mausla tarayarak yapıyorum, normalde sabitlemesi gerekmiyormu?

Formülü ilk yazdığınız hücrede kullanacaksanız sabitlemeye gerek yok, fakat formülü diğer hücrelere kopyalarken aralıklarında değişeceği için sabitlemeniz gerekmektedir. Dosyanızı incelerseniz formül her hücrede farklı aralık değeri almaktadır, bu yüzden hata vermektedir..

.

hocam açıklama için tşk ederim. Şimdi eve gitmem gerek ilk fırsatta inceleyeceğim..

Sn.Espiyonajl gerekli açıklamayı yapmış. Sn. Serkan yiğit formülde hücre adresini sabitlemeyi adresin üzerindeyken F4 tuşuna ardarda basarak yapabilirsiniz.

düşeyara formulu icin destek olurmusunuz?

Merhaba,

düşeyara formulu icin destek olurmusunuz?

aynı rakamları eşleştirme yapmak istiyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri