• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara=alttaki değeri getirme??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faksu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Ekli dosyada ayrıntılı açıklama yapmaya çalıştım. Anlaşılmayan bir bölüm varsa daha açık anlatabilirim. Bir türlü içinden çıkamadım bu işin. Üstadların yardımlarını beklerim...

Ekli dosyalar

Sayın Muygun,
Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat bir kısmı eksik olmuş sanırım. 2. Sorumun cevabını göremedim. Sayfa1 de sayfa2dekinden daha fazla veri varsa, bunu sayfa2ye nasıl ekleyebiliriz? Örnekte 14 sayısını göz önünde bulundurabilirsiniz. Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir.

İhsan Bey, kusura bakmayın biraz geç gördüm sorunuzu. Fazla olan değeri de ana sayfama ekletmek istiyordum. muygun üstadımız halletmiş sağolsun. bakalım bunu kendi dosyama uyarlayabilecekmiyim.

Tekrar merhaba,
Saatlerdir uğraşmama rağmen formülleri esas çalışma kitabına uyarlayamadım. Daha doğrusu neyi nasıl yaptığınızı da anlayamadım. Acaba ekteki dökümanı tekrar inceleyebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba;
2008,2009 tablolarınız 2010 formatında elinizde (ayrı ayrı) mevcut mu?
(Nedeni ise mal kodu için mevcut sıralama 2008 de yeterli iken 2009 yada 2010 için yetersiz olabilir. O nedenle tüm yıllar mevcut dosyada olabilecekse bir çalışma yapılabilir).

2008-2009 tabloları elimde ayrı ayrı mevcut değil. Sadece bunlar işlenmiş şekilde göndermiş olduğum formatta kayıtlılar. Bunların yanına diğer sayfadan ilgili 2010 değerlerini getirmek istiyorum. Umarım yanlış/eksik anlamamış ve cevaplamamışımdır.

Merhaba Syn.faksu;
Mademki yıllara ait verileriniz var yıl sekmelerindeki tablolara bu verilerinizi yerleştirin. Nedeni ise birleştirme sayfanız bir kurguya göre oluşmak durumunda.
Tablonuzu;
"yani bir veri 2008 yada 2009 yada 2010 da işlem görmüş ise tabloya yerleşecek. Aynı veri 2008 de=1 , 2009 da=3 , 2010 da=7 kez işlem görmüşse 7 satır bu veri için ayrılacak, yıllara ait sütunlarda 2008 için 1 dolu 6 boş, 2009 için 3 dolu 4 boş ve 2010 için 7 dolu veri yerleştirmesi yapılacak."
Gibi anlayarak buna uygun bir tablo yaptım.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: Kullanmayacağınız alanlar için gereksiz hücre biçiminden kaçının.

Ekli dosyalar

Geri