• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey ve yatayara

Excel Vers. ve Dili
2007
Düşey ve yatayara Yardım

Merhaba...
Sayfa 2 de bir tablom var ve sayfa 1 de oluşturduğum kriterleri girerek sayfa 2 deki ilgili hücreyi sayfa 1 deki B7 hücresinde görmek istiyorum. Sanırım düşey ve yetayarayı birlikte kullanmak gerekiyor ama ben bir türlü başaramadım.
Biraz karışık anlatmış olabilirim ancak örneği incelerseniz eğer, eminimki çok kolay anlayacaksınız.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Aşagıdaki formül işinize yararmı ?

B7 Hücresine,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!A2:A45=Sayfa1!A4)*(Sayfa2!B2:B45=Sayfa1!B4)*(Sayfa2!C1:AC1=Sayfa1!C4)*(Sayfa2!C2:AC45))

Sitede Topla.Çarpım Veya Topla Sayma İle ilgili örnekleri inceleyin,

Merhaba...
Sayfa 2 de bir tablom var ve sayfa 1 de oluşturduğum kriterleri girerek sayfa 2 deki ilgili hücreyi sayfa 1 deki B7 hücresinde görmek istiyorum. Sanırım düşey ve yetayarayı birlikte kullanmak gerekiyor ama ben bir türlü başaramadım.
Biraz karışık anlatmış olabilirim ancak örneği incelerseniz eğer, eminimki çok kolay anlayacaksınız.

Merhaba
Alternatif olsun
Kod:
=İNDİS(Sayfa2!$C$2:$AC$45;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A$4&$B$4;Sayfa2!$A$2:$A$45&
Sayfa2!$B$2:$B$45;0));KAÇINCI($C$4;Sayfa2!$C$1:$AC$1;0))

vedat bey yardımınız için teşekkür ederimancak işimi görmüyor

Sn İhsan Hocam
Çok teşekkür ederim istediğim tam olarak buydu sağolun

Merhaba...

Merhaba
Bu formülü denerseniz Nisan - Mayıs yazan ilk hücreyi'de hesaba katacaktır.
Kod:
=İNDİS(Sayfa2!$C$2:$AC$45;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A$4&EĞER(VE($A$4=2009;$B$4=
"Nisan");"Nisan - Mayıs";EĞER(VE($A$4=2009;$B$4="Mayıs");"Nisan - Mayıs";$B$4));
Sayfa2!$A$2:$A$45&Sayfa2!$B$2:$B$45;0));KAÇINCI($C$4;Sayfa2!$C$1:$AC$1;0))

Düşeyara_Yatayara fonksiyonları yardım talebi

Ekteki grafik dosyasında Excelde hazırladığım çalışma ve bu çalışmada yapmak istediklerime dair sorular bulunmaktadır. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• Excel soru.jpg
    Excel soru.jpg
    102.1 KB · Görüntüleme: 41
Geri