• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dusey arama ile ilegili yardim lutfen!

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erc61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
26 Şubat 2005
Mesajlar
52
Arkadaslar yapmak istedigim sey su:
sayfa 1 de:
a) A10 hucresine "y-as" yazarsa sayfa 2 de (ornek A1 hucresi ile E100 hucresi arasinda) aranacak hucre B2 icindeki deger yani 2. kolonda.

b) A10 hucresine "z-as" yazarsa sayfa 2 de (ornek A1 hucresi ile E100 hucresi arasinda) aranacak hucre C2 icindeki deger yani 3. kolonda.

aslinda buraya kadar yapiyorum fakat asagidakini ekledigimde hata oluyor

c) A10 hucresine "pl-y" yazarsa sayfa 2 de (ornek A1 hucresi ile E100 hucresi arasinda) aranacak hucre B2 icindeki deger yani 2. kolonda.

d) A10 hucresine "pl-z" yazarsa sayfa 2 de (ornek A1 hucresi ile E100 hucresi arasinda) aranacak hucre C2 icindeki deger yani 3. kolonda.

sizinde gordugunuz gibi A10 hucresinde iki ayri deger var ( yas ve pl-y)fakat sayfa birde her ikiside ayni kolona denk geliyor ornek ikinci kolinda B2 hucresine.
Bunu nasil duzeltebilirim.
Zahmetleriniz icin tesekkurler
 
Soruyu tam çözemedim, ama şöyle deneyin.

=eğer(yada(a10="y-as";a10= "pl-y");düşeyara B2 li formülünüz.;eğer(yada(a10="z-as";a10= "pl-z");düşeyara C2 li formülünüz.))
 
Geri
Üst