• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey arama hücresinde soldan say

Merhabalar
öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar excele ve de excel.web.tr ye döndüğüm için sevinçliyim

Benim düşey arama ile ilgili bir sorunum var çözemedim forumu aradığımda da sonuç bulamadım.
sorun şu ;
müşteri telefon numarası yazıldığında düşey ara ilk 3 rakama bakıp(sıfırsız) bir yandaki satıra İLİ yazacak
Geldiğim nokta ise ilk 3 rakamı soldan say ile çağırıp hücreye yazıyorum fakat düşeyara "aranan değer" kısmının formüllü hücre olmasını kabul etmiyor yani boş geliyor. elle değer girince veriyi çağırıyor buda çözüm değil.

Acaba düşeyara fonsiyonuna aranan değeri yazarken "A7" değilde "=SOLDAN(A7;3) " gibi bir değer atayabilirmiyiz? (değerler örnektir)

Saygılar

cok net anlayamadim ufak bir ornek dosya eklerseniz, sorunu gosterebilen basit bisey sorunuz saniyorum..

Merhabalar
öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar excele ve de excel.web.tr ye döndüğüm için sevinçliyim

Benim düşey arama ile ilgili bir sorunum var çözemedim forumu aradığımda da sonuç bulamadım.
sorun şu ;
müşteri telefon numarası yazıldığında düşey ara ilk 3 rakama bakıp(sıfırsız) bir yandaki satıra İLİ yazacak
Geldiğim nokta ise ilk 3 rakamı soldan say ile çağırıp hücreye yazıyorum fakat düşeyara "aranan değer" kısmının formüllü hücre olmasını kabul etmiyor yani boş geliyor. elle değer girince veriyi çağırıyor buda çözüm değil.

Acaba düşeyara fonsiyonuna aranan değeri yazarken "A7" değilde "=SOLDAN(A7;3) " gibi bir değer atayabilirmiyiz? (değerler örnektir)

Saygılar
Merhaba,

İl'lere ait veri tabanınız var mı?

Kod:
=DÜŞEYARA(SOLDAN(A1;3)*1;[COLOR=Red]Veri Kaynağı[/COLOR];2;0)

örnek dosya

Merhaba verilerin çalıştığı sayfa2 yi ekte gönderdim
işleyiş mantığı aynı olacak sadece veriyi sayfa 1 den alacak

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

parça aldığınız formül sonucunu sayıya çeviriniz.

Kod:
=SOLDAN(F4;3)[COLOR=Red]+0[/COLOR]
+0 veya *1 çıkan sonucu sayıya çevirmeniz için

G3 icin;

=INDEX(B3:B83;MATCH(LEFT(F3;3);LEFT(A3:A83;3);0))

seklinde bir dizi formulu uygulanabilir.. formulden ctrl+shift+enter ile cikiniz..

=left(F4;3) yaptiktan sonra cikan deger rakam olmadigi durumlardan bu formulunuzu value() formulu icine aliniz..

Ornegin; =value(left(F4;3))

Rica ederim Sn.inowjoin excel versiyon dilinizi de yazarsaniz bu tarz konularda tam isinize yarayan sekilde fonksiyonlari alabilirsiniz, kolay gelsin..

Merhaba,

Konu daha önce bir yerde çözüldü ise şimdiden özür dilerim.

Sorum şöyleki; excelin bir sütununda kişinin doğum tarihi var. Ben bu sütunda soldan saydırmak istediğimde tarih formatını direk sayıya çeviriyor. Örn: 01.05.2010 u ben 01.05. olarak almak istiyorum, ama 21231 gibi bir sayı gelmekte. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur, şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Konu daha önce bir yerde çözüldü ise şimdiden özür dilerim.

Sorum şöyleki; excelin bir sütununda kişinin doğum tarihi var. Ben bu sütunda soldan saydırmak istediğimde tarih formatını direk sayıya çeviriyor. Örn: 01.05.2010 u ben 01.05. olarak almak istiyorum, ama 21231 gibi bir sayı gelmekte. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur, şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
İşinizi görür sanırım.
Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa")

Tekrar merhaba,

Tarihin oldugu sütunun başına ' işareti getirince oldu. Teşekkür ederim

Teşekkürler Mahir, cevabı görmemiştim, sizin yorumunuz daha kullanışlı olacaktır.

Geri