• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey arada benziyorsa bul hangi formül

Excel Vers. ve Dili
Exell 2003
Arkadaşlar Düşey arada benziyordasa bul işlemini hangi formülle yapıyoruz

Ekli dosyalar

Benim sorun biraz daha farklı A ile C stununu Düşeyara yapsın varsa yazsın . göndermiş oldugunuz linkten pek anlayamdım rica etsem yardımcı olurumusunuz

Benim sorun biraz daha farklı A ile C stununu Düşeyara yapsın varsa yazsın . göndermiş oldugunuz linkten pek anlayamdım rica etsem yardımcı olurumusunuz

Sorunuzla verdiğim konu arasında bir fark yok.

Dizi formülüdür. Girişini ctrl shift enter tul kombinasyonu ile yapınız.

Kod:
=İNDİS($C$1:$C$12;KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(MBUL($C$1:$C$12;A1));0))

gönderdiğiniz formülü C stununa koyuyorum olmuyor :( kusura bakmayın yapamadım gönderdiğim ecexelde götermniz mümkünmü rica etsem. Çok önemli

Formülü Diziye çevirmelisiniz.

Formülü C1 hücresine yazdıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra C1 hücresini alt satırlara kopyalarsınız.

benim datalarım A ve C stununda B stununda istediğim A stunundaki 4000 adet aralarında ; olan sayıları C stununa gelen 300 adet numara varmı kontrol etmek. C stunu demişisiniz zaten dolu ama. Özür diliyorum yanlışım varsa

B1 demek istemiştim. Yanlış yazım olmuş.

Formülü uyguladıktan sonraki dosyanızı eklermisiniz.

Emre bey,

Benim uygulamada yazdıklarımı yapmamışsınız.

{ } operatörlerini elle yazarsanız hata alırsınız.

Formülü nasıl gireceğinizi diğer mesajda size yazdım. Tekrar yazayım;

Formülü B1 hücresine yazdıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

hocam aynen dediğiniz gibi yaptım elle eklemedim ctrl+shif+enter bastım otomatik parantezler geldi ama name yazıyor hata nerde. aglamak üzereyeyim ya. kusura bakmayın sizde cok mesgul ettim

Ekli dosyalar

hocam aynen dediğiniz gibi yaptım elle eklemedim ctrl+shif+enter bastım otomatik parantezler geldi ama name yazıyor hata nerde. aglamak üzereyeyim ya. kusura bakmayın sizde cok mesgul ettim

:) Ömer hocam izniniz ile;

Ömer hocamın size hazırladığı formüllü dosya :)

Ekli dosyalar

ömer hocam eline koluna saglık kusura bakma ufak bir ayrıntıyı atlamışım. Benim ecxell ingilizce senin verdiğinde türkçe terimler varmış onları düzeltince oldu. Tekrar tekrar özür. Allah binkere razı olsun

Geri