• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey ara tabloları arasında satır karşılaştırmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ctnymn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

İki ayrı tabloyla 2 ayrı düşey ara tablosu oluşturuyorum ve bunları satır satır karşılaştırmam lazım ancak if komutunu düzgün çalıştıramadım aşağı doğru çektiğimde sürekli True veriyor yardım edebilir misiniz ?

Dosyayı ekledim lütfen bi yardım...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Tabloları biraz daha güncelledim şuan için gerekli olan sol taraftaki fatura numarasına karşılık gelen tutarı sağ taraftaki tabloda aynı fatura numarasına karşılık gelen tutarla kıyaslamak bu iki tabloyuda düşey ara ile oluşturdum. Bu arayarak karşılaştırma işlemini nasıl yapabilirim ?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tabloları biraz daha güncelledim şuan için gerekli olan sol taraftaki fatura numarasına karşılık gelen tutarı sağ taraftaki tabloda aynı fatura numarasına karşılık gelen tutarla kıyaslamak bu iki tabloyuda düşey ara ile oluşturdum. Bu arayarak karşılaştırma işlemini nasıl yapabilirim ?

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Merhaba İdris Bey,

Çok teşekkür ederim birde bunun tersini yapabilir miyiz şimdiki versiyonunda soldaki veriyi baz alarak sağdaki tabloda arıyor birde tam tersi soldaki veriyi baz alarak sagdaki tabloda arama yapabilir miyiz ? Ben denedim dataları değiştirmeyi ama sonuc vermedi.

Son düzenleme:
.

Dosyanız ekte.

.

Merhaba İdris Bey,

Yaptığım herhangi bir değişiklikte n/a ya düşüyor sonuc örneğin tablo range ini genişletmeye çalışıyorum ama hataya düşüyor. Formülü editlemeden önce {} bu parantezler görünüyor formülün başında ve sonunda ben herhangi bir değişiklik yapınca bu parantezler gidiyor ve n/a ya düşüyor neden olabilir ?

Merhaba İdris Bey,

Yaptığım herhangi bir değişiklikte n/a ya düşüyor sonuc örneğin tablo range ini genişletmeye çalışıyorum ama hataya düşüyor. Formülü editlemeden önce {} bu parantezler görünüyor formülün başında ve sonunda ben herhangi bir değişiklik yapınca bu parantezler gidiyor ve n/a ya düşüyor neden olabilir ?

.

Tersi ekte.

Dizi formülü olduğu için formülü CTRL ve SHIFT ikisi birlikte basılı iken ENTER ile gireceksiniz.

.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyada şunu yapmasını istemiştim aslında SAP de bulunan 100 nolu faturayı LOGO da ara ve bul sonrasında bu iki faturanın genel toplamlarını karşılaştır yanına doğru yada yaz diye bizim yaptığımız sadece SAP de 100 nolu fatura var LOGO da bu fatura varmı yokmu diye aramakta bunu geliştirmek için hemen yanına sizinkine benzer bir formül yaptım ancak tutarlar aynı görünmesine rağmen hata veriyor neden olabilir ve nasıl çözebilirim ?

https://yadi.sk/d/UVRqOie23FpHBc

Geri