• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey ara ilk dört harf

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan korors
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
28 Şubat 2013
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar.
Her gün otomatik olarak çektiğim Excel verileri var.Bu veriler içerisinde ben de hazır olan bir listenin A ve B sütununda yazılmış metinlerin(yaklaşık 300 tane satır var) ilk 4 harfiyle eşleşen bir veri olduğu takdirde, bu verilerin mesela kırmızı renkle işaretlenmesini istiyorum.böyle bir şey mümkün müdür?
 
Örnek excel dosyanızı,açıklamalarını da yazarak; GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOSYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.
 
Merhaba,

Listelerinizin yanına 1' er sütun daha ekleyerek sorun çözülüyor.
Listeniz örn. A ve B sütunlarında ise, A' nın yanına bir sütun ekleyerek B' yi kaydırın. Bu durumda listeleriniz A ve C' de. B ve D boş.
Gerekli formülasyon:
B1 kutusuna: =LEFT(A1,4)
D1 kutusuna: =LEFT(C1,4)
Daha sonra aşağıya doğru kaydırarak kopyalayın. Bu formül listelerdeki ilk 4 harf dizisini (varsa) boşluklarla birlikte seçer.
Bundan sonra yapmanız gereken isim listelerinin olduğu kutuları conditional formatting ile formatlama. New rule' den sonra Use a formula determine which cells to format tıklayın, formül satırına şu formülü girin: =$B$1=$D$1
daha sonra renklendirerek formatlayın. Formatlamayı tek isim sütununda yapmanız yeterli; 2 sütunda aynı formülü kullanarak da yapabilirsiniz, bu durumda ilk 4 harf benzerliği durumunda her iki sütun da renklenir. Formülasyondan sonra B ve D sütunlarını Hide ile kapatabilirsiniz.

İyi çalışmalar,
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Sayın MFA2000, bahsettiğiniz olayı direk koşullu biçimlendirme işlemi içerisinde yaparsanız yardımcı sütun kullanmaya gerek kalmaz.
Kod:
=SOLDAN($A1;4)=SOLDAN($B1;4)
gibi.
 
sayın bzaca verdiğiniz formulü ben kendimce uyguladım
eklediğim örnek dosyada a19 da ve b20 deki şükrü gibi karşılıklı gelmeyen veriler için nasıl bir formül yazmalıyız
ben yapamadım zannedersem sayın korors un sorusuna o zaman net cevap
vermiş olur ve bizde istifade etmiş oluruz
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(SOLDAN(A1;4)=SOLDAN($B$1:$B$24;4)))>0
 
teşekkürler
 
Geri
Üst