• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey ara ilgili bir soru

Excel Vers. ve Dili
8
Selamlar,

Excelde düşey ara fonksiyonu ile 4-5 sayfadan oluşan ve aslında aynı malzeme olan ancak farklı menşeileri olan malzemelerin fiyatlarını bir sayfada, düşey ara formülü ile görüntüleme yapıyorum.

Sorum şu şekilde, bugüne dek sadece tek bir kutucuğa yazdığım bir parça numarasını sorgulattım. Yani örneğin, " sayfa1 de A1 hücresine yazdığım parça numarasını sayfa 2de sorgulatıp, ona karşılık gelen 2.indisi sayfa 1de atıyorum b1 hücresinde görebiliyordum"

Şimdi yapmak istediğim sorgu sayısını arttırmak. Yani "sayfa 1 de A1 hücresine parça numarası yazarsam, sayfa 2de A1 hücresine karşılık gelen 2.indisi sayfa1 B1 hücresinde göreyim, eğer A1 boş ise ve ben A2 hücresine parça numarası yazmış isem bu kez Sayfa 2de A2'ye karşılık gelen 2.indis yine B1 hücresinde görülsün.

Bunu yapabilmem mümkün mü?

=DÜŞEYARA(B2;Sayfa2!A1:C21;2;YANLIŞ)

kısaca bu formülü yazdığım hücrede kaynak olarak gösterilen B2'yi B2 veya B3 şekline sokmam mümkün mü?

Merhaba,

Tam olarak anlayamadım. Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek dosya içerisinde detaylı açıklarmısınız.

Ekli dosya taslak çalışmam,

d22 hücresinde sonuç görmek istiyorum. d22 hücresine yazacağım bir düşey ara formülü ile, f6, f8, f10, f12, l6, l8, l10 veya l12 hücrelerinden herhangi birine yazacağım bir değer, parça numarası, sayfa 2de ( sayfa 2 şuan boş ) aransın, karşılık olarak istediğim indis değeri d22 hücresinde gösterilsin.

istediğim ilk kısımdaki 8 değerden herhangi birini girerek d22 de sonuca ulaşmak.

İlginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Excelde düşey ara fonksiyonu ile 4-5 sayfadan oluşan ve aslında aynı malzeme olan ancak farklı menşeileri olan malzemelerin fiyatlarını bir sayfada, düşey ara formülü ile görüntüleme yapıyorum.

Sorum şu şekilde, bugüne dek sadece tek bir kutucuğa yazdığım bir parça numarasını sorgulattım. Yani örneğin, " sayfa1 de A1 hücresine yazdığım parça numarasını sayfa 2de sorgulatıp, ona karşılık gelen 2.indisi sayfa 1de atıyorum b1 hücresinde görebiliyordum"

Şimdi yapmak istediğim sorgu sayısını arttırmak. Yani "sayfa 1 de A1 hücresine parça numarası yazarsam, sayfa 2de A1 hücresine karşılık gelen 2.indisi sayfa1 B1 hücresinde göreyim, eğer A1 boş ise ve ben A2 hücresine parça numarası yazmış isem bu kez Sayfa 2de A2'ye karşılık gelen 2.indis yine B1 hücresinde görülsün.

Bunu yapabilmem mümkün mü?

kısaca bu formülü yazdığım hücrede kaynak olarak gösterilen B2'yi B2 veya B3 şekline sokmam mümkün mü?

Dosyanıza bakmadım ama sorduğunuz soruya göre şöyle olabilir:

Kod:
=DÜŞEYARA(EĞER(B2="";B3;B2);Sayfa2!A1:C21;2;YANLIŞ)

Dosyanıza bakmadım ama sorduğunuz soruya göre şöyle olabilir:

Kod:
=DÜŞEYARA(EĞER(B2="";B3;B2);Sayfa2!A1:C21;2;YANLIŞ)

bu şekilde denediğimde sadece b3 hücresine yazdığımda sonuç verdi. b2 ve b1 e yazdığımda #YOK sonucu çıkıyor b3'e yazdığımda ise doğru sonucu veriyor

burda B1'den bahsetmemişsiniz. Her seferinde farklı soru sorarsanız nasıl cevaplayalım ki!

Benim formülüm B2 boşsa B3'ü, doluysa B2'yi düşeyarada kullanır. b1, b2 ve b3 olacaksa:

Kod:
=DÜŞEYARA(EĞER(B1<>"";B1;EĞER(B2<>"";B2;B3));Sayfa2!A1:C21;2;YANLIŞ)

Bu formül ise B1 doluysa B1'i; B1 boş B2 doluysa B2'yi; B1 ve B2 boşsa B3'ü arar.

metnin tamamında ve örnekte 2den çok değer olduğunu belirtmeye çalışmıştım son olarak verdiğim formül örneğinde 2 değer vermişim haklısınız.

teşekkürler.

bir sorum daha var şimdi düşey ara ile ilgili kaynak hücre, kaynak sayfanın sadece A sütununda düşey aranıyor ve karşılık gelen indis sonuç olarak veriliyor. kaynak sayfanın örneğin b sütunundaki bir değeri arattığımda sonuç vermiyor.

bu sorunu aşmanın bir formülü varmıdır acaba?

Neden formülü B sütununa göre düzenlemiyorsunuz?

Kod:
=DÜŞEYARA(EĞER(B2="";B3;B2);Sayfa2!B1:C21;2;YANLIŞ)

hocam istediğimi tam anlatamadım sanırım yine

formülü o şekilde düzenlersem bu kez sadece b sütununda arayacak bukez a sütunu aranmayacak değil mi?

benim istediğim düşey ara formülü ile a b c d e f sütunlarının topluca düşey aranması.

Bulduğu sütunun bir yanındaki sütun karşılığının değerini mi verecek?

Geri