• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey ara birleştirme ve değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
merhaba arkadaşlar

2 farklı tablodan arama yaptırdığım =EĞERHATA(EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(A4;Liste!A:E;4;0);0)=0;DÜŞEYARA(A4;Liste!K:O;4;0);DÜŞEYARA(A4;Liste!A:E;4;0));"") düşey ara formülünü kullanıyorum.

Ancak mümkünse bu formülde düşey ara ile çektiğim tablodaki c sütunu ile d sütunu birleştirerek alsın
çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama birleştirirken kelimeyi de değiştirsin
YANİ
C sütunu D sütunu
idari işler Y.İş.Md birleştirirken İdari İşler Yazı İşleri Müdürü şeklinde olsun

eğer mümkün değilse düşey ara yaparken birleştirme ve değiştirme için 2 farklı formül

Çooook teşekkür ederim

Kod:
=EĞERHATA(EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(A4;Liste!A:E;4;0) ;0)=0;DÜŞEYARA(A4;Liste!K:O;4;0);DÜŞEYARA(A4;Liste !A:E;3;0)&" "&DÜŞEYARA(A4;Liste !A:E;4;0));"")

Birleştirme için bu formül olabilir. Ancak değiştirme için hangi kelimenin/kelimelerin hangi kelimeye/kelimelere dönüştürüleceğini önceden tam olarak bilinmesi gerekir. Eğer değiştirilecek veri çoksa başka bir düşeyara tablosu hazırlanıp bu formüle entegre edilmesi iyi olur diye düşünüyorum.

birleştirme formülü tamam Yusuf bey elinize sağlık.
değiştirilecek unvanlar bayağı var 20 tane aşağıya yazdım.
baştaki mevcut olan - sonrası değiştikten sonra olacak olan
aynı formülde çok iyi olur yapılabilirse şimdiden teşekkür ediyorum
Başkan - Başkanı
Bilgi İşl.Şefi - Bilgi İşlem Şefi
Blg.İşlet. - Bilgisayar İşletmeni
İd.İşl.Md. - İdari İşler Müdürü
İd.İşl.Md.V. - İdari İşler Müdür V.
Tek.Ahşap (S) - Ahşap Teknisyeni (S)
Tek.Blg. - Bilgisayar Teknisyeni
Tek.Blg.(S) - Bilgisayar Teknisyeni (S)
Tek.Elk. - Elektrik Teknisyeni
Tek.Elk.(S) - Elektrik Teknisyeni (S)
Tek.İnşaat (S) - İnşaat Teknisyeni (S)
Tek.Klima (S) - Klima Teknisyeni
Tek.Mak.(S) - Makine Teknisyeni (S)
Tek.Sh.Tes. - Sıhhi Tesisat Teknisyeni
Tek.Sh.Tes.(S) - Sıhhi Tesisat Teknisyeni (S)
Üye - Üyesi
Y.İşl.Md. - Yazı İşleri Müdürü
Y.İşl.Md.V. - Yazı İşleri Müdür V.
Z.Katibi - Zabıt Katibi
Z.Katibi (S) - Zabıt Katibi (S)

Hayırlı kandiller Bakabildiniz mi Yusuf bey. Yukarıda verdim değiştirilecek kelimeleri. =EĞERHATA(EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(A4;Liste!A:E;4;0) ;0)=0;DÜŞEYARA(A4;Liste!K:O;4;0);DÜŞEYARA(A4;Liste !A:E;3;0)&" "&DÜŞEYARA(A4;Liste !A:E;4;0));"")
birleştirmeden sonraki formülde olacak değişiklik. yani Başkan ise Başkanı yap ve birleştir değilse aynı kalsın şeklinde yapabilir miyiz. Değiştirecek kelimeler çok olursa en fazla ne kadar olursa o kadar yapalım.

Örnek dosya paylaşırsanız iyi olur. Asıl dosyanızla aynı yapıda olsun. Yani asıl dosyanızla aynı sayfalara ve sütunlara sahip olsun.

anladım Yusuf bey örnek dosya göndereceğim.
=EĞERHATA(EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(A4;Liste!A:E;4;0) ;0)=0;DÜŞEYARA(A4;Liste!K:O;4;0);DÜŞEYARA(A4;Liste !A:E;3;0)&" "&DÜŞEYARA(A4;Liste !A:E;4;0));"")
yapmış olduğunuz yukarıdaki birleştirme formülüne 1 birleştirme daha ekleyebilir miyiz
yani formülde 2 birleştirme olsun
teşekkür ederim

Geri