dropdown menuler ile ilgili bir soru

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba,
bu konuda daha onceden yazilmis bir post varsa yonlendirin lutfen arkadaslar, aradim istedigim gibi bisey bulamadim.

yapmak istedigim sey icin basit bir ornek vereyim; dropdown menulerden ilkinde markalar listelenecek, ikincisinde de secilen markaya gore modeller listelenecek. boyle birseyi nasil yapabilirim?

ekteki dosyaya bakarsaniz soylemek istedigimi daha iyi anliycaksiniz.

tesekkurler..

MS Office 2003 SP3

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
evet, cok guzel bir kaynak. bir sonraki adim olarak, bu tablolari hazirladiktan sonra, secilen marka/modelin fiyatinin tanimlanmasi mumkun mu? sozgelimi nokia marka telefonun N95 modeli secildikten sonra yanindaki kutuda fiyatinin gosterilmesi gibi.

cok tesekkurler

Excel Vers. ve Dili
2002 (10.4302.4219) SP-2
:)

Elbette.. 2. combo'nun linked cell değerini, sağdaki hücreden düşeyara ile çağırırsanız, ilgili modelin fiyatını da getirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
lookup komutuna baktim ama isin icinden cikamadim. sadece bir kolonu ve yanindaki degerleri sectigimde oluyo ama butun kolonlara uygulayamiyorum. rica etsem bu dosya uzerinde gosterebilir misiniz?

tesekkurler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2002 (10.4302.4219) SP-2
Ekteki dosyada aciklamali 2 ornek var.

Ornek1, klasik ComboBox ornegi. Bu yontem ile makro yazmadan ic ice calisacak combo'lar yapmak maalesef -bildigimce- mumkun degil. Diger yandan, fikir verebilecegini dusundugumden bu ornegi de ekledim.

Ornek2 ise, sizin talep ettiginiz dropdown list (veya named list) seklinde calisiyor. Aciklamalar da, Ornek2 sayfasinin icinde.. :)

Yardimci olabilecegim baska bir konu olursa, lutfen cekinmeden belirtin.

Iyi calismalar. :)

Ekli dosyalar