• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döviz verisi çekme

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar,

Arkadaşlar ekteki dosyada merkez bankası kurlarını 2. sayfaya web sayfasından aldırtıp 1. sayfaya aktardım.
Gelen veriler "." lı şekilde geldiği için formüllendiremiyorum.
yani Dolar 2,1886 olması gerekirken mesela 21.886 olarak gözüküyor.aradaki ayıracın virgüle dönmesi ve döviz kurunu doğru olarak 1. sayfaya gelmesini istiyorum. Yardımlarınızı bekiyorum.

Ekli dosyalar

. . .

Sayfa1 B ve C sütunlarını Hücre biçimlendir > Sayı > ondalık basamağını 4 yapın.

Sayfa1 A1 için formül:
Kod:
=DÜŞEYARA("USD/TRY";Sayfa2!$A1:$F$200;2;0)

B1 için
Kod:
=DÜŞEYARA("USD/TRY";Sayfa2!$A1:$F$200;3;0)/10000

C1 için
Kod:
=DÜŞEYARA("USD/TRY";Sayfa2!$A1:$F$200;6;0)/10000

. . .

. . .

Sayfa1 B ve C sütunlarını Hücre biçimlendir > Sayı > ondalık basamağını 4 yapın.

Sayfa1 A1 için formül:
Kod:
=DÜŞEYARA("USD/TRY";Sayfa2!$A1:$F$200;2;0)

B1 için
Kod:
=DÜŞEYARA("USD/TRY";Sayfa2!$A1:$F$200;3;0)/10000

C1 için
Kod:
=DÜŞEYARA("USD/TRY";Sayfa2!$A1:$F$200;6;0)/10000

. . .
Üstadım formülü aşağıya doğru çektiğimde diğer kur bilgilerininde gelmesini istiyorum.Fakat gelmiyor.Yardımını bekliyorum

. . .

Örnek olması için ben düşeyara ile yaptım. Formülde aranan değere göre işlem yapar. Yani USD/TRY karşısındakileri getirir.

Formülde aranan değeri değiştirmeniz gerekir veya kendi formünüzdeki gibi kullanmak isterseniz rakamı 10000' e böldürün.

. . .

. . .

Örnek olması için ben düşeyara ile yaptım. Formülde aranan değere göre işlem yapar. Yani USD/TRY karşısındakileri getirir.

Formülde aranan değeri değiştirmeniz gerekir veya kendi formünüzdeki gibi kullanmak isterseniz rakamı 10000' e böldürün.

. . .
Ayrıntı için teşekkürler.O kısma sadece aranacak kısmı aldırarak çözdüm.Teşekkürler.

Geri