• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Double_Click i Eklenti ile her çalışma kitabında çalıştırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kykbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
Arkadaşalar Merhaba

Aşaığdaki kod ile çalışma kitabında istediğim işlemi yaptırıyorum.
Ancak benim yapmaya çalıştığım bu kodu Excel eklentisine yazayım ve hangi Excel kitabını açar isem o kitablardada çalışsın.
Bu mümkünmü?

Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Selection.Interior.ColorIndex = xlNone And ActiveCell.FormulaR1C1 <> "" Then
With Selection.Interior
.ColorIndex = 36
.Pattern = xlSolid
End With
Else
Selection.Interior.ColorIndex = xlNone
End If
End Sub

Bunun için class modül kullanarak ilgili prosedürü, Application nesnesine yani Excel'in kendisine yazmak gerekir. Bir dosyayı aşağıda vereceğim şekilde düzenleyip eklenti olarak kaydederseniz istediğinizi elde edebilirsiniz.

Bir class modül oluşturarak aşağıdaki kodları bu modüle kopyalayın.

Kod:
Public WithEvents nesne As Excel.Application

Private Sub nesne_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Selection.Interior.ColorIndex = xlNone And ActiveCell.FormulaR1C1 <> "" Then
Cancel=True
With Selection.Interior
.ColorIndex = 36
.Pattern = xlSolid
End With
Else
Selection.Interior.ColorIndex = xlNone
End If
End Sub

Thisworkbook modülünede aşağıdaki kodu kopyalayın.

Kod:
Dim nesne(1) As New Class1

Private Sub Workbook_Open()
Set nesne(1).nesne = Excel.Application
End Sub

Daha sonra bu dosyayı ekletini olarak kaydedin ve eklentiyi aktif hale getirin.

Hocam çok teşekkür ediyorum.:)

Hocam Merhaba

Verdiğiniz kodu bir makro ile devreye sokup devre dışı bırakabilirmiyiz.
Yani double_click yaptığımızda çalışsın veya calışmasın diyebilirmiyiz.

Bununla ilgili bir örnek hazırlayıp eklerim.

Konuyla ilgili olarak bir eklenti hazırladım. Hem eklentiyi hemde dosyayı ekte sunuyorum. Eklentiye VBE şifresi koydum. Eklenti şifresi: excelwebtr

Ekteki eklentiyi addins klasörüne kopyaladıktan sonra boş bir excel dosyası açın ve araçlar-eklentiler penceresinden "Hücre Renklendir" eklentisini işaretleyerek aktif hale getirin. Böylece sayfa üzerindeki sağ-klik menünün en altına "Renklendirme aktif" yazan bir kısayol gelecektir (soldaki resim). Artık sayfa üzerinde içinde veri olan bir hücreye çift tıkladığınızda zemini sarı renk olacaktır.

Eğer uygulamayı iptal etmek isterseniz, "Renklendirme aktif" kısayoluna tıklamanız yeterlidir. Bu durumda sağ klik menüdeki kısayol "Renklendirme iptal" şekline dönüşecektir (sağdaki resim). Uygulamayı tekrar aktif hale getirmek için yine "Renklendirme iptal" kısayoluna tıklamanız yeterlidir.

Uygulamayı tümden kaldırmak için ise araçlar-eklentiler penceresindeki "Hücre Renklendir" eklentisindeki işareti kaldırmanız gerekecektir.

Bu uygulamanın, üyelerimizin farklı sağ-klik çalışmalarınada ışık tutacağını ümit ediyorum.

sagmenu.JPG

Not: 2007 versiyonunda denemedim. Deneyen bir üyemiz olursa, çalışıp çalışmadığı konusunda bilgi verirse memnun olurum.

Ekli dosyalar

ben sadece dosyalari actim, 2007`de cqalismiyor sanirim herhangi bisey ayrica yapmak gerekmiyorsa popupta bisey gorunmuyor.. Ama cift tiklama calisiyor..

Son düzenleme:
Sn Mustafa bey

Eklediğim dosya sadece kodları görmek içindir. Uygulama, addininstall ve adduninstall olayları yani eklentinin yüklenmesi yada kaldırılmasına göre sağ-klik menüye ekleme yapmaktadır. Dosyayı direk açtığınızda bu olaylar çalışmayacağı için menüye ekleme olmaz ancak çift tıklama uygulaması çalışır. Tam deneme için bu dosyayı 2007 versiyonunda eklenti olarak kaydedip sonra bu eklentiyi aktif hale getirmek gerekir.

Not: Aslında bu açıklamayı baştan yapmalıydım. Beni uyardığınız için teşekkür ederim.

Geri