• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DOT fonksiyonu boş hücrelerde hata veriyor

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba,

x ve y'lerden oluşan 2 sütunum var. Ve bunlarda 2. dereceden bir denklem oluşturuyorum. Bunu yapmak için dot fonksiyonunu kullanıyorum. Sadece dolu olan hücreleri seçtiğimde problem olmuyor. Fakat boş olan hücreleri de dahil edince "değer" hatası veriyor.
X ve Y lerin sayısı değişeceğinden dolayı ben her seferde tekrar tekrar aralığı seçmek istemiyorum. Yani dot fonksiyonunun sadece dolu olan hücrelerde işlem yapmasını otomatik olarak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

x ve y'lerden oluşan 2 sütunum var. Ve bunlarda 2. dereceden bir denklem oluşturuyorum. Bunu yapmak için dot fonksiyonunu kullanıyorum. Sadece dolu olan hücreleri seçtiğimde problem olmuyor. Fakat boş olan hücreleri de dahil edince "değer" hatası veriyor.
X ve Y lerin sayısı değişeceğinden dolayı ben her seferde tekrar tekrar aralığı seçmek istemiyorum. Yani dot fonksiyonunun sadece dolu olan hücrelerde işlem yapmasını otomatik olarak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

.

Dosyanız ekte.

Dinamik alan kullanılmıştır.

Konu için bakınız:

Dynamic Range- Dinamİk Alan

.

Ekli dosyalar

Kıymetli çalışmalarınız ve soruma bu kadar hızlı cevap vermeniz dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.
Sabahtan bu yana araştırıyordum. Diğer çalışmalarınızı da inceleme fırsatım olacak şimdi..

Geri