• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyayı sayfaya aktarırken sorun

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 - 2007
[ÇÖZÜLDÜ]Dosyayı sayfaya aktarırken sorun

Arkadaşlar ekteki dosya da verileri diğer sayfaya aktarma yöntemi kullanıyorum.
Yalnız aktarırken başlığı dahil etmesini istemiyorum. bunun için nasıl bir değişiklik yapmalıyım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Dosyanız zaten bu haliyle başlığı aktarmaz.

Sn Korhan Ayhan Sh.Rows("2:47")... bu olduğu zaman başlıkları siliyor. Yalnız benim istediğim bu komuta ihtiyaç duymadan çözebilmek.

Selamlar,

Belirtmediğiniz için ben modüldeki kodu denemiştim. Sayfanızın arka planında çalıştırdığınız kodun yazılım mantığı bence doğru değil. Ne yapmak istediğinizi açıklarsanız daha etkin bir kod önerebiliriz.

Sn. Korhan Ayhan amacım ilgili sütunlara çift tık yaptığımda sayfayı belirtilen sayfaya ya da kitaba aktarması

Selamlar,

Anladığım kadarıyla 4 farklı rapor almak istiyorsunuz. Fakat aktarım yapılacak sayfalardaki bilgilerin hepsi aynı. Neden aynı formatta 4 farklı sayfaya aktarım yapmak istediğinizi anlayamadım. Yada benim atladığım bir detaymı var. Açıklarmısınız. Sizin yapacağınız detaylı açıklamaya göre çözüm üretebiliriz.

Sn. Korhan Ayhan aslında benim amacım rapor, rapor1 ... adlı kitaplara dosyayı aktarmak ve örneğin a2 hücresinde ki değerle aynı olanları diğer sayfaya ya da bir çalışma kitabı oluşturarak oraya aktarmasını sağlamak. (Bu b hücresi ya da c ya da d hücresi içinde böyle) bir sayfaya aktarma veya bir çalışma kitabına aktarma mantığını öğrenmek amacım işin özeti.

Selamlar,

Ekte dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İlgili sütunlarda hücrelere çift tıklayınca ayrı bir dosyaya verileri aktarmaktadır ve dosyayı kaydedip kapatmaktadır. Rapor dosyaları veri dosyanızın bulundu yere kayıt edilmektedir.

Kullanılan kod;

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, Range("A2:H65536")) Is Nothing Then Exit Sub

Cancel = True

If Target <> "" Then

Application.ScreenUpdating = False

If ActiveSheet.AutoFilterMode Then Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter

If Target.Column = 1 Then
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=CDate(Target)
        ElseIf Target.Column = 2 Then
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=Format(Target, "dd mmmm yyyy dddd")
        ElseIf Target.Column = 7 Then
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=Format(Target, "hh:mm;@")
        Else
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=Target
    End If

Sheets("DATA").Range("A1").CurrentRegion.Copy
        Workbooks.Add (1)
        ActiveSheet.Paste
        Application.CutCopyMode = False
        ActiveSheet.Cells.EntireColumn.AutoFit
        ActiveSheet.Range("A1").Select
        Application.DisplayAlerts = False
        ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=ThisWorkbook.Path & "\RAPOR_" & Target.Column & ".xls", FileFormat:=xlNormal, _
        Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=False
        ActiveWorkbook.Close False
        Application.DisplayAlerts = True

End If
    Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter
    Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Sn. Korhan bey emeğinize,yüreğinize sağlık; çok teşekkür ederim. Bunu sayfa olarak yapmak istersek kodu nasıl değiştirebiliriz.

Son düzenleme:
Selamlar,

Ekteki örnek dosyada aynı dosya içinde çift tıklama ile farklı sayfalara raporlama yapılmaktadır. İncelermisiniz.

Bir önceki mesajımdaki örnek dosyada ve kodda küçük bir düzenleme yaptım. Gereksiz bir değişken kullanmışım. Onu kaldırdırm. Lütfen son halini kullanınız.

Kullanılan kod;

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, Range("A2:H65536")) Is Nothing Then Exit Sub

Cancel = True

If Target <> "" Then

Application.ScreenUpdating = False

If ActiveSheet.AutoFilterMode Then Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter

If Target.Column = 1 Then
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=CDate(Target)
        ElseIf Target.Column = 2 Then
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=Format(Target, "dd mmmm yyyy dddd")
        ElseIf Target.Column = 7 Then
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=Format(Target, "hh:mm;@")
        Else
        Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:=Target
    End If

Sheets("DATA").Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets("RAPOR_" & Target.Column).Range("A1")
        Sheets("RAPOR_" & Target.Column).Select
        ActiveSheet.Cells.EntireColumn.AutoFit
        ActiveSheet.Range("A1").Select

End If
    Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter
    Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Korhan Bey çok teşekkür ederim zahmet verdim. Yüreğinize, emeğinize sağlık.

Geri