- Excel Vers. ve Dili
- microsoft office 2007 - ingilizce
merhabalar,
read-only dosyayı kullanan kişi varsa bunu msgbox ile yazdırmak için bi kod yazdım. çıkan mesajda, dosyayı kullanan kişinin de adı gözüksün istiyorum. nasıl becerebilirim bunu? sadece kullanıcı adını çıkartan kodu söylemeniz yeterli. istediğim sadece şu tarz bir şey, aşağıdaki kodda kırmızı renkli yere nasıl bir şey yazabilirim kullanıcı adını nasıl yazdırabilirim?
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
read-only dosyayı kullanan kişi varsa bunu msgbox ile yazdırmak için bi kod yazdım. çıkan mesajda, dosyayı kullanan kişinin de adı gözüksün istiyorum. nasıl becerebilirim bunu? sadece kullanıcı adını çıkartan kodu söylemeniz yeterli. istediğim sadece şu tarz bir şey, aşağıdaki kodda kırmızı renkli yere nasıl bir şey yazabilirim kullanıcı adını nasıl yazdırabilirim?
Kod:
Sub Update()
Range("D1:E1").Value = Now
Workbooks.Open "T:\ENGINEERING\ENGINES & APUs\ENGINES\TC-SGB #1 ESN 695267\ESN 695267 AD.xls", UpdateLinks:=xlUpdateLinksAlways
Workbooks.Open "T:\ENGINEERING\ENGINES & APUs\ENGINES\TC-SGB #1 ESN 695267\ESN 695267 LLP.xls", UpdateLinks:=xlUpdateLinksAlways
'...
For Each w In Workbooks
If w.Name <> ThisWorkbook.Name Then
If w.ReadOnly Then
MsgBox w.Name & " dosyası, " & [COLOR="Red"]???Kullanıcı Adı???[/COLOR] & "tarafından kullanıldığından kaydedilmeden kapatılmıştır.", vbCritical, "UYARI!"
w.Close savechanges:=False
Else
w.Close savechanges:=True
End If
End If
Next w
End Sub
yardımcı olabilirseniz sevinirim.