• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosyayı kullanan kullanıcı ismi

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
merhabalar,

read-only dosyayı kullanan kişi varsa bunu msgbox ile yazdırmak için bi kod yazdım. çıkan mesajda, dosyayı kullanan kişinin de adı gözüksün istiyorum. nasıl becerebilirim bunu? sadece kullanıcı adını çıkartan kodu söylemeniz yeterli. istediğim sadece şu tarz bir şey, aşağıdaki kodda kırmızı renkli yere nasıl bir şey yazabilirim kullanıcı adını nasıl yazdırabilirim?

Kod:
Sub Update()

Range("D1:E1").Value = Now

Workbooks.Open "T:\ENGINEERING\ENGINES & APUs\ENGINES\TC-SGB #1 ESN 695267\ESN 695267 AD.xls", UpdateLinks:=xlUpdateLinksAlways
Workbooks.Open "T:\ENGINEERING\ENGINES & APUs\ENGINES\TC-SGB #1 ESN 695267\ESN 695267 LLP.xls", UpdateLinks:=xlUpdateLinksAlways
'...

For Each w In Workbooks
    If w.Name <> ThisWorkbook.Name Then
        If w.ReadOnly Then
        MsgBox w.Name & " dosyası, " & [COLOR="Red"]???Kullanıcı Adı???[/COLOR] & "tarafından kullanıldığından kaydedilmeden kapatılmıştır.", vbCritical, "UYARI!"
        w.Close savechanges:=False
        Else
        w.Close savechanges:=True
        End If
    End If
Next w

End Sub

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

Kod:
Application.UserName
Bu şekilde deneyiniz..

.

Merhaba,

Alternatif olarak NetWorkteki kullanıcı adını isterseniz :

Environ("UserName")

olarak kullanabilirsiniz.

öncelikle teşekkür ederim. iki kod da çalışmasına rağmen, dosyayı kullanan kişinin adını değil de benim bilgisayarın adını yazdırıyor. sebebi ne olabilir?

Ozaman, kullanıcı adı ile bilgisayar adı aynı sonucu çıkıyor.

Ozaman, kullanıcı adı ile bilgisayar adı aynı sonucu çıkıyor.

bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. varolan kodlarla makroyu çalıştırmadan evvel başka bir kullanıcıya özellikle makronun açacağı çalışma kitaplarından birisini açtırdım. makroyu çalıştırdığımda dosyayı açan kullanıcın değil de, benim adımı yazdırdı ekrana. bunun sebebini sordum ben.

başka bir kullanıcıya özellikle makronun açacağı çalışma kitaplarından birisini açtırdım. makroyu çalıştırdığımda dosyayı açan kullanıcın değil de, benim adımı yazdırdı ekrana. bunun sebebini sordum ben.

Kendi makinenizden mi açtırdınız ? Eğer böyle ise sizin kullanıcı isminizin çıkması doğal.

merhaba,

Application.UserName ile dosyada belirtilen yerdeki değeri alırsınız.

Ofis yüklenirken eğer bilgisayar tek başına bir birlgisayar olarak çalışıyorsa yada network ortamında çalışan bir bilgisayarsa kullanıcı adı otomatik atanır. Bunu el ile değiştirmek gerek.

Ama networkteki bir bilgisayarsa network kullanıcı ismi dosyada göreceğiniz yere yerleşir.

Ekli dosyalar

Geri