• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyayı açmadan user formu açmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Merhabalar;
Merak ettiğim bir şey var. Elimde yine burdan bir arkadaşımızın user form ile hazırlamış olduğu ve sayfaları gizleyip göstermeye yarayan bir dosya var. Bu user form kendi dosyası içinde çalıştırıldığında kendisine ait sayfaları listeleyerek seçili sayfaları gizleme veya gösterme yapıyor. Bu dosya açıkken başka bir dosyadan çağrıldığında da çağrılan dosyanın sayfalarına uygulanabiliyor. Buraya kadar güzel.
Ancak benim istediğim şöyle bir şey. Excele bir menü ekleyeyim ve bu user formu o menüden çağırayım ancak çağırdığımda dosyayla birlikte açılmasın sadece user form açılsın. Ben her defasında bu dosyayı açıp oradan çağırmak zorunda kalıyorum bu işlemden kurtulmak amacım yada kısaca yapılmış bir user formu yapıldığı dosyadan açmadan tüm excel kitaplarında kullanmak.

Araçlar==>Eklentiler den gözata basın verdiğim dosyayı çıkan pencereye içine atın.Sonra Eklenti_Userformu_59 'u işaretleyin.
Ctrl+l (Küçük L) tuşuna basarak istediğinişz zaman bu dosyayaı ve userformu istediğniz dosyadan çalıştırabilirsiniz.
Dosya ekte.

Ekli dosyalar

Evren Bey dediğinizi yaptım user form çalışıyor peki benim excel dosyamdaki user formu nasıl çalıştıracağım. O nu da eklenti dosyasına dönüştürüp eklemem mi gerkiyor.

Evren Bey dediğinizi yaptım user form çalışıyor peki benim excel dosyamdaki user formu nasıl çalıştıracağım. O nu da eklenti dosyasına dönüştürüp eklemem mi gerkiyor.
Hayır .sayfa üzerine bir tane düğme koyun.
Userformunuzun ismi Userfor1 olduğunu kabul ediyorum.Aşağıdaki kodu o düğmeye yazın.Sonra o düğmeye tıklayın ve çalıştırın.
Kod:
Userform1.show

Geri