• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyanın Kimde AÇık Olduğunu Tespit

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Server'da kayıtlı olan, ortak kullanıma açık olan ancak paylaşımlı olmayan bir excel dosyası bir kullanıcıda açık ise ve başka bir kullanıcı açmak isterse "Salt Okunur" açılabiliyor. Bu esnada dosyanın kimde açık olduğunu makro ile veya başka bir yöntem ile tespit mümkün müdür ?

Dosyanın salt okunur olarak açılabileceğini belirten uyarı mesajında zaten dosyanın kim tarafından açılmış olduğu belirtilmektedir.

Eski bir konuyu hortlatmak olarak algılamayın lütfen, ancak benzer bir sorunu ben de yaşıyorum.

Dosyanın salt okunur olarak açılabileceğini belirten uyarı mesajında zaten dosyanın kim tarafından açılmış olduğu belirtilmektedir.

Ağda (15 bilgisayar bağlı) ortak bir klasörümüz var. O klasörde tuttuğumuz bir excel dosyamız var. Herkes o ağa ve dolayısıyla dosyaya erişebiliyor. Yaptığımız ve yapacak olduğumuz çalışmaları kayıt ediyoruz o dosyaya. Önceden evet, bir başkasında açıkken açmaya çalıştığımızda uyarı mesajında isim yazıyordu, İsmail adlı kullanıcı, Ali adlı kullanıcı gibi. Ancak şu an "farklı kullanıcı" yazıyor. Kimde açık olduğunu tespit edemiyoruz dolayısıyla ve bağırıyoruz "dosya kimde açık" diye :) Yaklaşık 15 bilgisayarda tek tek denedim hepsinde de "farklı kullanıcı" yazıyor. Bunu gidermenin bir yolu var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

Saygılarımla.

İsmail.

Sorum hala günceldir, bu konuda her türlü yardıma açığım.

Teşekkür ederim.

İlgili dosyalarda "Kullanıcı adı" tanımlanmamış olabilir.

İlgili dosyalarda "Kullanıcı adı" tanımlanmamış olabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim Hamit bey, ancak dosyaya kullanıcı adı nasıl tanımlanır bilmiyorum. Ağda bir tane dosya var zaten, şöyle diyeyim, bankacıyım, bulunduğum birimde 15 kişi çalışıyoruz. Herkesin kendi bilgisayarındaki dosyalar doğal olarak o kişi tarafından düzenlenebiliyor. Yani bir başkasının ağ üzerinden diğer bir kişinin bilgisayarına erişme şansı yok. Ancak yaptığımız işlerle ilgili günlük olarak herkesin kayıt yapması gereken bir excel dosyamız var. Bunu da ağda ortak klasör adı altında yeni bir klasör oluşturup oraya attık. Ortak klasöre herkes kendi bilgisayarından erişip düzenleyebiliyor. Eğer o sırada dosya bir başkasında açıksa "Ahmet adlı kullanıcıda açık""salt okunur aç""bildir" gibi uyarı veriyordu, yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar. Sonra çalıştığımız işyerini değiştirdik, bir başka binaya taşındık aynı sistem (sonuçta banka sistemi, bilgi işlem birimi gelip herşeyi kuruyor) buraya da kuruldu. Ancak bu sefer ortak klasördeki dosyayı bir başkası açmışsa ve onda açıkken bir başkası açmaya kalkarsa yine ""salt okunur aç""bildir" gibi uyarıları veriyor; ancak kullanıcı adı yerine "farklı kullanıcı" diyor.

Şimdi o dosya üzerinde birçok sütunda formüller var. (sağolun onların da bir çoğunu sizlerin sayesinde yaptım), o yüzden kesin birşeyler öğrenmeden dosyaya dokunmak istemiyorum, kaybedilmemesi gereken bilgiler var.

Dediğim gibi "kullanıcı adı" nasıl tanımlarnır bilmiyorum, yani herkesin adını ayrı ayrı nasıl tanımlıcaz, bir de nerden bilcek excel hangi bilgisayardan açıldığını? (son soruyu sormamışım varsayın :) )

Son düzenleme:
2007 versiyonunda (Excel Seçenekleri içinden) resimde görülen şekilde tanımlayabilirsiniz. Önceki versiyonlarda ise Araçlar menüsü içinden yapabileceğinizi düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• kullanici adi.JPG
    kullanici adi.JPG
    72.2 KB · Görüntüleme: 112
Merhaba arkadaşlar. Server'da kayıtlı olan, ortak kullanıma açık olan ancak paylaşımlı olmayan bir excel dosyası bir kullanıcıda açık ise ve başka bir kullanıcı açmak isterse "Salt Okunur" açılabiliyor. Bu esnada dosyanın kimde açık olduğunu makro ile veya başka bir yöntem ile tespit mümkün müdür ?

Dosyanızı paylaştırdığınızda sorunuz çözülmüyor mu?.

Bu durumda dosyayı kimin açtığının bir önemi kalmıyor o an kim dosyaya erişiyorsa o kişi işlem yapabilir.

çok teşekkürler, bende bunu arıyordum

Geri