• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyanın Bilgisayar Tarihine Göre Düzenli Yedeklenmesi

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
Excel çalışma dosyamı ekteki VBScript dosya ile yedekliyorum. Yalnız önceki yedeğin üzerine yazıyor. Acaba kod üzerinde bir düzeltme yapılarak bilgisayarın tarihine göre yedek klasörüne o günün tarihi ile yedek aldırılabilir mi?

Ekli dosyalar

Eğer kopyaladığınız sadece tek bir excel dosyası ise copyfolder yerine copyfile metodunu kullanın. Böylece dosya adına tarih ekleyebilirsiniz.

Sayın Levent Menteşoğlu copyfile metodu da yazdınız gibi uygun olabilir. Benim sorunum yedek aldığım dosyanın tarihe göre manuelden uzak olarak hataya meydan vermeden yedeklenmesi. Her zaman aklımıza gelip yedek almayı unutuyoruz.
VBScript veya Bat dosyasının kısa yolunu bilgisayarıma (Başlat+Programlar+Başlangıça) atayarak bilgisayarımı açarken bir yedeğini kendisi almış olacak. Herhangi bir hatalı işlemde dosyanın yedeğinden faydalanabileceğim.
Amacımız bu eklediğim VBScript dosya içerisindeki kod kısmına ne eklenirse dosyayı yedeklediği tarih ile kayıt yaptırabilirim. Bu konuda ne yapabiliriz, iyi çalışmalar. İlgileriniz için teşekkürler.

Ben bir örnek kod veriyorum. Siz buna göre dosya yolunu ve adını düzenlersiniz.

Kod:
Sub Klasor_Kopyala()
Dim fso
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
fso.copyfile "E:\exceldosyasi.xls", "E:\deneme\" & "exceldosyasi(" & date & ").xls"
msgbox "Kopyalama Yapıldı"
End Sub
call klasor_kopyala

Sayın Leven Menteşoğlu kod güzel çalışıyor teşekkürler. Yalnız tarih formatını gg.aa.yyyy ss.dd.nn olarak kayıt yaptırabilir miyiz?

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Sub Klasor_Kopyala()
Dim fso
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
fso.copyfile "E:\exceldosyasi.xls", "E:\deneme\" & "exceldosyasi(" & replace(FormatDateTime(Now,0),":",".") & ").xls"
msgbox "Kopyalama Yapıldı"
End Sub
call klasor_kopyala

Teşekkürler. İşimi Gördü.

Geri