• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyaları VBA'da sabitlemek

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Konu başlığı pek açıklayıcı olmadı. Ama kısacası şöyle anlatmak gerekirse.

Şimdi benim bilgisayarımda C'nin altında klasörlerim ve bunların altında çalışan dosyalarım var. Yapmak istediğim ise hani form üzerine Image nesnesine bilgisayarımzda var olan bir resmi picutere özelliğinden gösteriyoruz. ve artık o bizim gösterdiimiz resim hangi bilgisayarda açılırsa açılsın görünüyor.
aynı bu özelliği dosyalar içinde yapamazmyız.

Webbrowser1 nesnesine
WebBrowser1.navigate ("C:\CTD")
kodunu yazdığımızda webbrowser1 nesnesinde c sürücüsü altında CTD klasörünün içinde ki dosyaları gösteriyor. bu dosyalara tıkladığımızda da açıyor dosyayı uzantısı ne olursa olsun. Şimdi benim yapmaya çalıştığım o dosyalar webbrowser nesnesine taşındığktan sonra kayıtlı olarak durması yani başka bir bilgisayara mesala mail yada flash ile attığımda başka bir gilisayarda açtığımda bile o webbrowser nesnesine gelen dosya ve klasötlerin görüğnmesi.

Çokmu saçma anlattım yada çokmu saçma şey istedim bilmiyorum ama yani klasör ve doayaları VBA nın içine sabitlemek gibi bir şey örnektede verdiğim gibi image nesnesine picture özelliğinden kendi bilgisayarımızda var olan resmin yolunu gösterdikten sonra o dosyayı farklı bir bilgisayarda açsak bile o resim aynen görünmekte böyle birşeyi dosya ve klasörler içinde yapabiliyormuyuz.

WebBrowser1.navigate ("C:\CTD")
dediğim kodu kendi bilgisayarınızda uygularsanız daha iyi anlayabilrsiniz.
userforma 1 webbrowser nesnesi ekleyin bir butonada yukarıdaki kodu yazın
belki ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız kodu kendi bilgisayarınızdaki dosya adını değiştiriniz.

Arkadaşlar,

pc deki dosya ve klasörlermizi userform içine kayıt etmemiz mümkünmü acaba.

Yani forma kayıt ettikten sonra onu başka bir bilgisayarda açsak bile o dosyalar form içinde görünecek
Böyle bir şeyi sql ile yapılabiliyormuş ama konu hakkında fazla bir bilgim yok
eğer bilen bir üstadım açıklama yapabilir yada bir örnek gönderirse çok sevinirim.

SAYGILARIMLA

Resim, flash gibi dosyaları yükleyip taşıyabileceğiniz nesneler mevcut. Ancak tüm dosya türlerini taşıyacak bir nesne varmı bilmiyorum.

Peki hocam pdf dosyalarının taşınması mümkünmü acaba?

Geri