• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyalar arası veri aktarma yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba, Forumda yeniyim ve dünden beri aradığımı bi türlü bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yapmak istediğim 2 şey var;

1.si : Herhangi bir hücreyi (örn. Ekteki Genel Toplam (H31) hücresini) Deneme 2 adlı excel dosyasının istediğim hücresine aktarmayı nasıl yapabilirim?

2.si : A2:A30 aralığını koşulu biçimlendirme ile aynı değere sahip olanları belirtmesini istiyorum fakat yapamadım. Yani 2 tane masa 44 varsa bunları yesile boyuyorsa, 2 tane masa 51 oldugunda bunlarıda farklı bi renkte gostermesini nasıl saglayabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

öncelikle deneme 2 excel dosyasını aç, hücreye eşittir koy, deneme 1 dosyasını aç hangi veriyi getirmek istiyorsan mouse ile üzerine tıkla enter yap.
koşullu biçimlendirme ise;A2:A30 aralığını seç, giriş menüsünde bulunan hücre biçimlendirmeden içeren metin seçerek istediğin metni boş kısma yazarak yandaki biçim seçeneğinden renk ayarı yapabilirsin.

Formuller ile nekadar gömüldüysem artık, bu kadar basit bir çözüm aklıma gelmemiş teşekkürler :)
2. sorum tam anlasılır olmamıs sanırım. A kolonunda 30 farklı değer olucağını düsünürsek her deger icin bir kosullu bicimlendirme olusturmam gerekir. Bunun daha basit bir yolu olmalı :)

Geri