• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosyalar arası son endeksin ilk endeks yapma

Excel Vers. ve Dili
2007 turkçe
dosyalar arası veri transferi mantığı son endeksin bir sonraki ayda ilk endeks olması
2012 yılı klasörü içerisinde aylık çalışma dosyalarım var klasörü aynen alıp kopyaladım klasör ismini 2013 ayları da ocak 2013, şeklinde düzenledim aralık 2012 son endeksini ocak 2013 dosyasındaki ilk endeks olacak şekilde klasik =[ARALIK 2012.xls]SAYAÇ PROTOKOL1'!$C$7 yöntemiyle aldım. fakat ocak 2013 dosyasının kopyasını alıp dosya ismini şubat 2013 yaptığımda formüller aynı kalıyor. şimdi yapmak istediğime gelecek olursak her ayın dosyasını oluşturup ismini de uygun şekilde yazdığımda İLK ENDEKS e yazılması gereken formüllerinde isme dayalı değişmesini buna klasör isimlerinin değişmesi de dahil istiyorum ki kendinden önceki ayın son endeksini ilk endeks olarak alsın. şimdiden sonsuz teşekkürler .

Ekli dosyayı görüntüle 01 OCAK 2013.xls

Son düzenleme:
='D:\ADNAN\AYLIK FAALİYET\KIZILTEPE 380 TM AYLIK FAALİYET RAPORLARI-ARŞİV-2009-2010-2011-2012\2013 faaliyet raporları\[04 NİSAN 2013.xls]SAYAÇ PROTOKOL1'!$C$7
formüle eklenmesi gerekenleri bunun üzerinde gösterirseniz ilerki dönemde düzeltmeler veya yeni uygulamalar için daha yararlı olacaktır.teşekkürler.

Son düzenleme:
sorumda düzeltmeler yaptım daha açıklayıcı olmuştur umarım

sorumu şu şekilde açsam acaba daha basitmi olacak diye düşündüm konuma mesaj olarak yazdım
ekteki dosya baz alınarak diyelimki D sürücümüzde A B C D klasörleri var
bunların her birinde 1 den 12 ye kadar sıralanmış dosyalar var ( D klasöründe sadece 1 nolu dosya oluşturulmuş olsun )
bu dosyalar arası bilgi alış verişi yapmak istiyorum ( hücre bazında da olabilir sütün bazında da sütün olursa daha basit olacağını düşünüyorum )
örneğin : C klasörünün 12 ci dosyasının a1 hücresinde yazdığım sayıyı D klasöründeki 1 nolu dosyanın b2 hücresine yazsın
D klasöründeki 1 nolu dosyasının kopyasını oluşturup, kopyasına 2 ismini verdiğimde formüller 1 nolu dosyadaki gibi kalıyor
formülü isim değişikliğine duyarlı hale nasıl getirebilirim
ilk yazdığımda da açıklayıcı olduğumu düşünüyorum bu şekilde daha basit bi anlatım olmuştur :)
NOT : 2 NOLU MESAJDA VERDİĞİM FORMÜLEDE YERİNE KOYARAK GÖSTERİRSENİZ ( EKLENEN FORMÜLÜ KOYU RENKTE ) ÇOK DAHA YARDIMCI OLMUŞ OLURSUNUZ YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM .

yapmak istediğimle ilgili anlatımımda sıkıntı varsa yazın lütfen

cevapsız kaldığı için konuyu daha fazla açık tutmanın anlamı yok

Merhaba,

Kapalı dosyanızın kopyasını oluşturup adını değiştirdiğinizde excel bunu anlamaz. Bunu en kısa aşağıdaki yolu izleyerek çözebilirsiniz.

Bağlantılı olan dosyanızı açın.
VERİ menüsünden BAĞLANTILARI DÜZENLE seçeneğine tıklayın.
Karşınıza gelen pencerede adını değiştirdiğiniz bağlantı dosyasının eskisini göreceksiniz. Onu seçip KAYNAĞI DEĞİŞTİR butonuna tıklayın ve kopyasını oluşturduğunuz yeni dosyayı bulup seçin. Böylece bağlantılarınız otomatik olarak yeni dosyaya yapılacaktır.

korhan bey yorumunuz için teşekkürler ben zaten bu şekilde yapıyordum. hani varsa böyle bir durum çok daha basite indirgenir diye sormuştum sorumu yinede çok teşekkürler .

Geri