• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya yolunu Textbox a yazdırma...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oguzka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar Merhaba.. bir text box ve yanına kucuk bi comman box yerlerştirdim. amacım command box basıldıgında window dosya browser ı gibi bişi gelsin dosya ordan gösterilsin ve tamam denildiğinde dosyanın yolu textbox a gelsin. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

Arkadaşlar Merhaba.. bir text box ve yanına kucuk bi comman box yerlerştirdim. amacım command box basıldıgında window dosya browser ı gibi bişi gelsin dosya ordan gösterilsin ve tamam denildiğinde dosyanın yolu textbox a gelsin. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz?
GetOpenFile diye arama yapın.Yapamazanız hallederiz.:cool:

Evren Bey arama sonuçlarına göre istediğim gibi bişey bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz?

Size bir dosya hazırladım.İnceleyiniz.:cool:
Kod:
Dim fso As Object, ad As Object
ChDir ("C:\")
dosya = Application.GetOpenFilename(filefilter:="Tüm Dosyalar (*.*),*.*", Title:="Bir dosya seçiniz")
If dosya = False Then Exit Sub
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set ad = fso.Getfile(dosya)
TextBox2.Value = ad.Name
TextBox1.Text = Left(dosya, Len(dosya) - (Len(ad.Name) + 1))

Ekli dosyalar

Çok Teşekkür Ederim...Özeliikle ağabayim sana çok teşekkür ediyo Evren bey....

Evren Bey son olarak sizden bir yardım daha rica ediyorum. Herhangi bir hücrede sayfanın yolu yazıyo ve ben o hücredeki yazıyı kullanarak dosyayı açmak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz? Çok şey istemiyorum dimi?:) Ağabeyimle de inşallah bir gün tanışırsınız. Çok kıymetli biri:)

Evren Bey son olarak sizden bir yardım daha rica ediyorum. Herhangi bir hücrede sayfanın yolu yazıyo ve ben o hücredeki yazıyı kullanarak dosyayı açmak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz? Çok şey istemiyorum dimi?:) Ağabeyimle de inşallah bir gün tanışırsınız. Çok kıymetli biri:)
Ekli dosyayı inceleyiniz.
Kod:
Sub dosya_ac()
Dim yol As String
yol = Range("B1").Value
Workbooks.Open (yol & "\Bul.xls")
End Sub

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık bugün bana çok yardımcı oldunuz...

Evren Bey bu ilk gönderdiğiniz kodda dosyanın yerini göstermek için açılan browserda x veya iptal tuşuna bastığımızda kod hata veriyor. Acba bu neden oluyor? Bi çaresini bulabilirmiyiz?

Evren Bey bu ilk gönderdiğiniz kodda dosyanın yerini göstermek için açılan browserda x veya iptal tuşuna bastığımızda kod hata veriyor. Acba bu neden oluyor? Bi çaresini bulabilirmiyiz?
4 numaralı mesajda dosyayı düzenledim.Oradan indirebilirsiniz.:cool:

Geri