• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya şişer mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan peleryn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese merhabalar;

Biraz abartılı bir başlık oldu gibi evet ama şöyle bir sorunum var.2500 kb lık bir dosyam var ve makrolar içeriyor.Ağırlıklı olarak sorgulama amaçlı çalışan makrolar bunlar.Ve tarihlerle ilgili sorgular da var içinde.Kapanışta buton değişiklikleri kaydediyor ve uygulamayı kapatıyor.fakat ben gözle görülür hiçbir değişiklik yapmasam da dosya kapandığında yaklaşık 10 kb'lık bir artış oluyor.Her seferinde yaklaşık bu kadar artıyor.Bu dosya sık kullanılacak olan yeni hazırlanılmış bir dosya.Bu böyle gider ilerde sorun yaratır mı acaba ve eğer öyleyse alabileceğim bir önlem var mıdır?

Selamlar,

Dosyanızda hiç değişiklik yapmadan kayıt ederseniz boyutta bir artış olmaz. Sanırım makrolarınız çalışırken bazı değişiklikler oluyor bu sebeple boyutta bir artış oluyor. Benim aysonlarında kullandığım bir dosyam var. Boyutu yaklaşık 20 Mb civarında. İçerisinde yoğun formüller bulunmaktadır. Dosyamın içine yeni aylık verileri uygulayıp hesaplama yapmam epey bir vakit alıyor. Eğer sizin dosyanızda bu şekilde bir yapıya sahipse hesaplama konusunda aynı sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Excelde yüksek boyutlu dosyalarda çalışmak bazen işkence haline gelebilir. Hatta veri kaybı bile yaşayabilirsiniz. Eğer dosyanız zamanla hacim kazanacaksa ve veriler önemli ise Access kullanmayı tercih edebilirsiniz.

merhaba

aşağıdaki linki inceleyin.
dosyanızın yedeğini almayı unutmayın, içersinde resim vs varsa transparan olacaktır.

tık tık tık...

uzmanamele hocam linkteki işlemi yaptım yine aynı şekilde kayıt verdi.10 kb ekledi üstüne.
Korhan hocam sizin dediğiniz gibi makrolarla ilgili birşey olsa gerek.
İlginç bir durum var.Dosyanın kopyasını alıyorum.İkisinde de aç apa yapınca böyle ekleme yapıyor.Fakat makroları devre dışı bırakıp açıyorum ve sonra kaydedip kapıyorum ve dosyalar 2540 kb tan 2451 kb a düşüyor.Muhtemelen bu boyut dosyanın reel boyutu.makrolarımın içinde nasıl bir mantıkla çalışan makroyu aramam lazım acaba bir fikriniz var mıdır?

Private Sub çık_Click()
ActiveWorkbook.Save
MsgBox "Program kapatılıyor."
Application.Quit

End Sub
Bu arada sanırım kaynağı buldum.save ettikten sonra çalışan msgbox ı kaldırdım ve dosya boyutu kaydedip çıkarken artmıyor.Ama demekki o işlemi dosya boyutuna eklediği ama ayrı tuttuğu sanki bir sanal bellek mantığı var.makrosuz çalıştırıp kapatınca o fazlalığı da boyutundan temizliyor.

Merhaba,

Yeni bir başlık açmaktansa sorunumu buraya yazmayı uygun buldum. Umarım başlığı açan arkadaş bunu hoşgörür.

Toplam 18 grafik sayfası, 114 normal sayfası ve 10 tane de makro modülü bulunan bir excel dosyamız var. Boyutu 3,27 mb. Çalışırken çok yavaş olması nedeniyle baya sıkıntı yaşıyoruz. Sorum şu, bu dosyadaki yavaşlığı nasıl önleyebiliriz? Sayfa sayısını azaltmak etkili olur mu? Yani her başlık için yeni sayfa açmak yerine pek çok başlığı aynı sayfaya yerleştirmek gibi. Sayfalar arası geçişte kullanılan makrolar yerine köprü kullanmak çözüme yardımcı olur mu?

Acaba yanlış ya da eksik bir soru mu sordum, normalde excel.web.tr de bu kadar süre de cevap gelirdi. Yoksa konu gözden mi kaçtı?

Geri