• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya isimlerini listeleme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mgd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mgd

Katılım
5 Mayıs 2005
Mesajlar
5
Merhaba arkadaşlar,
bir klasör içindeki tüm dosya isimlerini otomatik olarak excel'deki bir sütuna yazdırılmasını nasıl sağlayabiliriz?

Not: Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bu forumda (veya başka bir forumda) böyle bir konu görmüştüm, ama arama fonksiyonunu kullanarak bulamadım.
 
MERHABA ARKADAÞLAR

DOSYA ÇOK GÜZEL.DOSYALARI ALDIKTAN SONRA KÃ?PRÜ YAPMAK İLGİNÇ GELDİ..ÜSTATLAR KADAR OLMASADA BİR ÞEYLER YAPMAYA ÇALIÞTIM.

NOT:BENİM DOSYALARIM ÞU ADRESTE :

C:\Documents and Settings\SELAMİ\Belgelerim
 
Arkadaşlar bir klasördeki klasör isimlerini nasıl yazdırabiliriz ?
Teşekkürler.
 
Sn bedersu'nun forumumuza kazandırdığı FSO makalesinde istediğiniz kodu bulabilirsiniz. Bu linki mutlaka inceleyin.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=4883

Bu linkteki kodu aynı şekilde veriyorum.

[vb:1:74dfdcf41b]Sub Alt_Klasör_İsimleri()
Dim ds, f, f1, fc, s
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder("C:\Belgelerim")
Set fc = f.SubFolders
For Each f1 In fc
s = s & f1.Name
s = s & vbCrLf
Next
MsgBox s
End Sub[/vb:1:74dfdcf41b]
 
Bu da eski bir çalışmam ... bilgisayarda seçilen herhangibir klasöre ve onun alt klasörlerine ait dosyaların listelenmesi.
 
Bir fikirde benden :) malum eski adam olduğumuz için dos komutlarını kullanmasını pek severim,
ilgili directory de dir > dosya_adi yazip listenenen dosyaları dosya_adi adli dosyaya alırım. sonra excelde worde nerde gerekirse kullanırım, excel için pek uğraşmam :)

bana göre en kısa yol hehe
 
Geri
Üst