Sevgili dostlar makinamda(notebook Samsung R522) Windows 7 ve office 2007 sürümleri kurulu..excel de şöyle bir sıkıntım var ve çözümün bulamadım...Excel de sol üst köşedeki yuvarlak renkli microsoft butonunu tıklayınca hani "yeni,aç,kaydet vs." menüsü ile hemen sağ tarafında da son belgeler listesi açılıyor ya işte o liste ile başım dertte..şöyle ki o listede aynı dosyayı birden fazla kez açmış isem dosya adı yanında parantez içerisinde (1),(2) gibi isimlerle listeleniyor(word de de sanırım aynı durum var, yani sorun yada kolaylık office ile ilgili)..örnek diyelim dosya adı bilanço olsun...eğer geçmişte bu dosyayı 3 kez açmış isem ve sanırım her açıldıkça birşeyler değiştirilip save edilmişse bu dosyaların adı listede bilanço, bilanço(1), bilanço(2) ve bilanço(3) şeklinde 4 kez görünüyor..ne var bunda diyeceksiniz.. eğer yanılıp da son işlem yaptığınız bilanço dosyası yerine bilanço(1) dosyasını çağırırsanız son yapılan kayıtlar ve save edilen bütün girdilerin üzerine soğuk su içer, bilanço gibi devamlılığı olan bir dosyayı da verilerin bir kısmını kaybederek güncelleyerek kullanmaya devam edersiniz...ta ki kasanızdaki açığı ya da fazlayı fark edip de nereden kaynaklandı diye pösteki sayarak günlerce arayarak bulana dek.
İşte bu son belgeler listesinde sadece en son açılan dosyayı görmenin eski açılanları göstermemenin bir yolu yok mu acaba?..bu dosyaların yanlarındaki raptiye işaretlerinin bu anlamda bir kolaylığı olabilir diye epeyce kurcaladım ama bulamadım.. (ekli resmi paint'de açarsanız anlattığım durumu göreceksiniz)
Bu konuyu bilen dostlardan bir yardım rica ediyorum.
Sevgiler,saygılar
İşte bu son belgeler listesinde sadece en son açılan dosyayı görmenin eski açılanları göstermemenin bir yolu yok mu acaba?..bu dosyaların yanlarındaki raptiye işaretlerinin bu anlamda bir kolaylığı olabilir diye epeyce kurcaladım ama bulamadım.. (ekli resmi paint'de açarsanız anlattığım durumu göreceksiniz)
Bu konuyu bilen dostlardan bir yardım rica ediyorum.
Sevgiler,saygılar