• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosya adını hücreye otomatik yazma

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba arkadaşlar.

Bir klasör içerisinde xxx0001 xxx0002 şeklinde devam eden birden fazla excel dosyalarım mevcut. Yeni bir işlem yapacağım zaman bunlardan birini kopyalayıp sıradaki numarayı verip işime devm ediyorum. Bu excel sayfası içerisinde hücrenin birinde takip nosu var ve buraya da excelin adını yazıyoruz.

İşte bu yazma işlemini ortadan kaldırmak adına dosya adını otomatik alacak bir formül mevcut mudur?

Merhaba,

Kod:
=HÜCRE("Dosyaadı";A1)

deneyiniz.

Malesef olmadı.

Şuan ingilizce excell kullanıyorum. Onunla alakası olabilir mi?

Formüldeki noktalı virgül yerine virgül yazıp deneyin.

Bilemiyeceğim, İngilizce ofis kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Verdiğiniz linkte şu formül ile sorunu çözdüm.

Kod:
=MID(LEFT(CELL("FILENAME";A1);FIND("]";CELL("FILENAME";A1))- 1);FIND("[";CELL("FILENAME";A1))+1;255)

ama dosya uzantısınıda gösteriyor bunu kaldırabilirmiyiz. Bir de dosya adındaki ilk 5 karakteri al diye komut verebilirmiyiz.

.

Kod:
=MID(CELL("FILENAME";A1);FIND("[";CELL("FILENAME";A1))+1;FIND("]";CELL("FILENAME";A1))-FIND("[";CELL("FILENAME";A1))-5)

Kod:
=MID(LEFT(CELL("FILENAME";A1); FIND("]"; CELL("FILENAME"; A1)) - 5);FIND("["; CELL("FILENAME"; A1)) + 1; 255)

Kod:
=TRIM(LEFT(SUBSTITUTE(TRIM(MID(SUBSTITUTE(CELL("FILENAME";A1);"[";REPT(" ";500));500;500));".";REPT(" ";100));100))

Kod:
=MID(CELL("FILENAME";A1);SEARCH("[";CELL("FILENAME";A1))+1;SEARCH(".";CELL("FILENAME";A1))-1-SEARCH("[";CELL("FILENAME";A1)))

Herhangi birisini kullanabilirsiniz.

.

İlginiz için teşekkürler. İstediğim oldu. Çok sağolsun.

Geri