• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya açıldığında otomatik makro etkinleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Arkadaşlar;excel dosyası açıldığında otomatik olarak makroların etkinleştirilmesi mümkünmü?yani kullanıcı dosyayı açmadan önce makroları devre dışı bıraksa dahi.dosya açıldığında otomatik olarak makrolar etkinleşsin kapanırken yine eski haline gelebilsin..bu mümkünmü?

gönderdiğiniz adreslerden sorumun cevabını aldım , digital sertifikanın oluşturulması gerekiyor,ancak gönderdiğiniz adreslerde anlatılan 2 yöntemide denedim 1.selfcert.exe çalıstırılarak digital sertifikayı oluşturmak istedim devamlı selfcert.exe bölümü açılıp ismi yazdıktan sonra tamam tuşuna bastıpında eror yaptı.2.burda iseDenetim masası- microsoft yükle/kaldırda değiştir'e girdim-uygulamaların gelişmiş özellikleri-office paylaşılan özellikler-vba proj.için digital sertifika-bilgisayarımdan çalıştırı tıklamama rağmen hiç bir şey oluşmadı..
ben işlemlerde hatamı yapıyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz

Kullandığınız excel versiyonu farklı ise eğer, anlatılan yöntemler sizde işe yaramıyor olabilir.
Ben 2003 kullanıyorum, 2007 de epey bir değişiklik yapıldığını duydum.
Benim adımın altında nasıl "Office 2003-Türkçe" yazıyorsa, siz de kullandığınız excelin versiyonunu profiinize kaydediniz. Belki buna göre daha farklı cevaplar gelebilir.

Geri