• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dos'tan Excel'e

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kasif2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam;

İşyerinde Dos tabanlı bir muhasebe programı kullanıyoruz. Windows altında programı çalıştırabiliyorum. Bu programla yazıcıya çekim gönderdiğim işi Excel'e aktarabilmem mümkün mü?

Yazıcıya çekim göndermek?

Necdet_Yesertener' Alıntı:
Yazıcıya çekim göndermek?

Yani yazdır dediğimde yazıcıya giden iş kendini ram'a veya herhangi bir temp klasörüne atıyordur herhalde. Buradaki dosyayı çekip excel ile açmayı planlıyordum ama daha herhangi birşey bulamadım

Aslında PrintScreen ile Notpad'e ekledim. Daha sonra bunu excel'e aktardım. Veri - Metni sütunlara dönüştür deyip ayarladım. Bu zaman alsa da işe yaradı.

║31/10│4│ 182│SEKER BANK 17.10.200│ 5,155,850.35 B║

Fakat bu tabloda alta toplam alamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim, bir fikri olan var mı?

Herhangi bir hücreye 1 (bir) yazın, sonra bu hücreyi kopyalayın. Daha sonra rakamların olduğu hücreleri seçin ve sağ-klik ile özel yapıştır-çarpı işaretleyerek tamam butonuna basın.

Peki ya Logo programında direkt excel'e aktarım olanağı var mı, eğer varsa nasıl yapabilirim...

Sayın kasif2, onu Logo'culara sormalısınız

Aslında ben logo kullanmıyorum, Ankara Genel Müdürlükte (Tedaş) Logo kullanılıyor. Onların ve bizim tabloları normalde elle okeyliyorduk. Ama paralar hep başka başka yerlerde ve hata yaparsak en baştan okey atıyoruz. Ben bizim tabloyu excel'e aktardım. Eğer onlarınkini de aktarabilirsem hızlı bir şekilde karşılaştırma yapabilirim.

Onların ekim kasım aylarını elle girdim, okeyi kolay oldu ama her ay için 700 kalem parayı tarihleri ile girmek çok zaman alıyor.

Bahsettiğiniz program NotePad'a (*.txt) falan sonuçları yazıyorsa, Excel'e aktarılabilir.

Umarım vardır, zaten windows ortamına atayım da hangi formatta olursa olsun, ordan excel'e uyarlarız...

Geri