• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döngü Oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
merhabalar,

Ekteki dosyada harflere kod vererek oluşturulmuş kodlara MOD 5 yani 5 ileri harf koduna denk gelecek şekilde döngü oluşturmak istiyorum.

Harfler
A B C Ç D ...Z
1 2 3 4 5....29 gibi MOD5 de A nın kodu 6 olacaktır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Yb®

Ekli dosyalar

D10'daki formülünüzü aşağıdaki gibi değiştirip diğer hücrelere kopyalayın:

Kod:
=EĞER($C10=1;YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0);YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0)+$C10)

Aşağıdaki formülü kullanırsanız #YOK hatası olmaz:

Kod:
=EĞERHATA(EĞER($C10=1;YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0);YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0)+$C10);"")

Son düzenleme:
Ayrıca kelimeyi harflere ayırdığınız formülü (D9'daki formül) aşağıdakiyle değiştirip sağdaki hücrelere kopyalarsanız harfin sırasını ayrı ayrı yazmanız gerekmez:

Kod:
=PARÇAAL($B$9;SÜTUN(B9)-1;1)

Yusuf44 her iki cevabınız içinde teşekkürler oldu.
Fakat döngü formülünü hala anlayamadım AG den sonra D sütünuna bakması nasıl sağlanıyor anlayamadım.

Yb®

Yusuf44 yanlız bir hata var burada MOD5 yaptığımda "Y" değeri 33 oluyor. Oysa 4 olmalı direkt kod üzerine +5 ilave ediyor. Son kod numarası 29 daha büyük olamaz döngü olmalı ? Sayfa içerisindeki açıklamada bunu sanırım yanlış yazmışım.

Yani harf sırası 5 ileri kayacak

Merhabalar Yusuf44 ,
Formülde bir hata var MOD5 e göre "Y" değeri 33 oluyor oysa 4 olmalı döngü olacak en büyük kod 29 Z değeri yani burada kod üzerine +5 ilave ediyor. Oysa harfte +5 ileriye denk gelen kodu yazması gerekir.
Sanırım excel sayfasında ben bunu yanlış anlatmışım.
Yb®

Ben tam anlayamamışım demek ki:)

D10'daki formülü aşağıdaki gibi değiştirip dener misiniz?

Kod:
=EĞERHATA(EĞER($C10=1;YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0);EĞER(YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0)+$C10>29;YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0)+$C10-29;YATAYARA(D$9;$D$4:$AG$7;3;0)+$C10));"")

Yusuf44 teşekkürler.

Yb®

Geri