• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döngü ile hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhaba hepinize kolay gelsin

Hazırlamış olduğum bir dosyamda C sütununda sabit olmayan aralıklarla dolu hücrelerim var örneğin C3 , C9 , C13 , C21 , C35 , C38 , vs. bu dolu hücrelerin örnekten yola çıkarsam C3 hücresini boyamak C9 hücresini atlayıp C13 hücresini boyamak C21 hücresini atlayıp C35 hücresini boyamak istiyorum tekrar belirteyim bu hücreler sabit değil değişebiliyor. Bu makroyu nasıl yazabilirim. Hücre renklendirme olayını biliyorum sadece döngü olayını nasıl yazacağımı bilemiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden hepinize teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Merhaba,

Böyle bir şeye nasıl ihtiyaç duydunuz merak ettim doğrusu.

Verilerde başlık olduğunu ve başlığın da 1. satırda olduğunu varsaydım. O yüzden döngüyü 2 d en başlattım.

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub Makro1()

Dim i   As Integer, _
        j   As Integer

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
        If Not Cells(i, "C") = "" Then
            j = j + 1
            If j Mod 2 = 1 Then Range("C" & i).Interior.ColorIndex = 3
        End If
    Next i

End Sub

Necdet bey
Ellerinize kollarınıza sağlık çok teşekkürler tam istediğim gibi çalışıyor. Merakınızı gidermek amaçlı bir tablom var bu tabloda belirli grup ürünler var ve bu ürün grupları tablo içinde alt alta geliyor grupları bir birinden ayırmak için renklendirmemi istediler ürün grupları bazen 4 satır bazen 5 satır hatta daha fazla olarakta gelebiliyor. Ayırım yapmak için ilk grubu farklı renk ikinci grubu renksiz üçüncü grubu renkli yapmam gerekti bu yüzden böyle bir yazılıma ihtiyaç duydum.
Tekrardan teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Ayrıca değerli vaktinizi çaldığım içinde özür dilerim.

Kenan Tunçay

Merhaba,

Özür dilemeye gerek yok, birbirimizle yardımlaşmak için buradayız.
Güle güle kullanınız.

Geri