• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döngü ile alınan verileri büyük harfe çevirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! Hayırlı geceler dileğiyle herkese Selam..

Aşağıda verilen Makro örneğinde, Sayfa1 E2:E11 aralığındaki verileri, Sayfa2 B11 e teker teker yazdırarak döngüyü tamamlıyor. Ancak yazdırdığı bu verileri büyük harfe çevirerek yazdırsın.. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Sub LisYzd()
Dim ts
For ts = 2 To 11
If Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E") <> "" Then
Sheets("Sayfa2").Range("B11") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E")
Sheets("Sayfa2").PrintOut
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yanıt

Kod:
Sub LisYzd()
Dim ts
For ts = 2 To 11
If Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E") <> "" Then
Sheets("Sayfa2").Range("B11") = UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E"), "i", "İ"), "ı", "I"))
Sheets("Sayfa2").PrintOut
End If
Next
End Sub

Sn.N.Ziya hocam.. Çok teşekkür ediyorum.. Ancak, ilave kod sonundaki ....."i", "İ"), "ı", "I")) ibareler acaba ne görev üsleniyor..

Sn.N.Ziya hocam.. Çok teşekkür ediyorum.. Ancak, ilave kod sonundaki ....."i", "İ"), "ı", "I")) ibareler acaba ne görev üsleniyor..

Merhaba
Sayın Ekrem1661
Sonda bulunan I harfi ve küçük i harfi ingilizcede bulunmadığından böyle bir çözüm üretilmiş.
Yazılan makro şu işi yapıyor : değiştir küçük i ise Büyük İ küçük ı ise Büyük I 'ya çeviriyor.

Sn.İhsan hocam..! Çok teşekkür ederim.. Siz de konuya el atmışken ilgili kod!a ilave etmek istediğim bir şey var..

Aşağıdaki kod'u, bir userform üzerinden iki adet OptionButton seçeneği ile kullanıyorum..
.........
Dim ts
For ts = 26 To 50
If Sheets("girdi").Cells(ts, "H") <> "" Then

If OptionButton1 = True Then
Sheets("Yazdır").Range("B11") = UCase(Replace(Replace(Sheets("girdi").Cells(ts, "H"), "i", "İ"), "ı", "I"))
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1, Collate:=True
End If
If OptionButton2 = True Then
Sheets("Yazdır").Range("B12") = UCase(Replace(Replace(Sheets("girdi").Cells(ts, "H"), "i", "İ"), "ı", "I"))
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1, Collate:=True
End If

End If
Next
........
Bu kod'un bulunduğu UserForm, ilk açılışta OptionButton'ları seçili değiller.. Mutlaka birini seçmek gerekiyor.. Eğer birisi seçili değilse (OptionButton1 ve OptionButton2) "seçeneklerden birini seçiniz" diye uyarı versin.
(İlave ettiğim If...ibareleri görünürde çalışıyor, her halde olmuştur.)

initialize olayında seçerseniz bua gerek kalmaz.
Kod:
optionbutton1.value=true

Sn.Evren hocam..! maksadım, kullanıcıyı illa bir seçime yöneltmek içindi.. initialize olayına yazıldığında optionbutton1 herzaman için otomatikmen varsayılan konumunda olmuş olacak..
Fakat olsun, böyle de olabilir.. Teşekkürler..

Geri