• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dönemsel Sumproduct Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2000 Türkçe
Arkadaşlar uzun zamandır uğraşıyorum arıyorum ama bulamadım. İstediğim şeyi anlatmam çok basit.

Dönem Lokasyon Ürün
Mart 2013 Yalova Elma
Mart 2013 Yalova Armut
Mart 2013 Yalova Erik
Mart 2013 Yalova Elma
Mart 2013 Yalova Armut
Mart 2013 Yalova Erik
Nisan 2013 Yalova Elma
Nisan 2013 Yalova Armut
Nisan 2013 Yalova Elma
Nisan 2013 Yalova Armut

Fakat sumproduct formülü içine referans olarak tarih veremiyorum. Bunun bir yolu yok mu? Çaresiz miyiz? :(

Örnek dosya yüklermisiniz. Yukarıda dönem kısmında ben tarih göremiyorum dosyanızda dönem üstüne geldiğinizde Mart 2013 mü yazıyor yoksa 01.03.2013 şeklinde tarih mi gözüküyor?

Bir de istediğiniz şeyi tam olarak belirtmemişsiniz. Aylara göre toplam mı istiyorsunuz, bölgelere göre toplam mı, ürünlere göre toplam mı yoksa hepsi veya birkaçı birden mi? Bir de neyin toplamı? örnek dosyanızda sadece 3 sütun var, tarih, bölge, ürün şeklinde. burddan ne gibi bir sonuç çıkarmamız gerektiği anlaşılmıyor.

Son düzenleme:
Kusurabakmayın dosyayı buraya nasıl ekleyeceğimi bilmiyordum. Örnek bir dosya göndermiştim. Şimdi asıl dosyayı gönderiyorum.

Tam olarak istediğim ise İstanbul ve Ankara illerinde Servis kullananan TR80 ve TR82 personel sayısını almak istiyorum. Ama bunu dönem bazında yapmak istediğim için sumproduct dönem kısmından dolayı hata veriyor.

Ekli dosyalar

Özet tablo raporuyla yapabilirsiniz.

Aşağıdakini dener misiniz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((D1:D8="tr80")*(B1:B8="ankara")*(METNEÇEVİR(A1:A8;"a")="4"))

Ya da:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((D1:D8="tr80")*(B1:B8="ankara")*(METNEÇEVİR(A1:A8;"aaaa")="nisan"))

Aşağıdakini dener misiniz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((D1:D8="tr80")*(B1:B8="ankara")*(METNEÇEVİR(A1:A8;"a")="4"))

Ya da:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((D1:D8="tr80")*(B1:B8="ankara")*(METNEÇEVİR(A1:A8;"aaaa")="nisan"))

sanırım karıştırıken buldum. if(and(a5=date(2013;04;01);a5="ankara") gibi bir formülle tarihten referans alıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Geri