• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

doluluk oranı

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba herkese hayırlı sabahlar,

C sütünundaki hücrelere lokasyonlardaki malların adetini girecem ancak bu otomatık olarak giriyor formulle yanı.

her lokasyonun ilk yarısı 50 tanede, tamamı ise 100 aet olduğunda doluyor d sütünunda bu doluluk oranıyla ilgili bilgileri görmek istıyorum nasıl yapılabilir,

buna bide koşullu içimlendirme eklemek istıyorum,%50 dolduğunda turanj %100 dolduğunda ise kırmızı olmasını ıstıyorum. dosya olarak eklemek isterdim ama şirketten ekleyemıyorum,sanırım yeterince de açık yazdım..

herkese tşk ederim şimdiden...

Son düzenleme:
yanıt

özür dilerim dosya ekleyemiyorum, şirkette olduğudan engellıyor.

bi excel sayfası açın, a ve b stündaki hücrede bu malın ismı cismı olduğunu düşünun c sutununda bu mallardan adet olduğunu. d sutununda bu mallar için ayrılan yerin ilk yarısı 50 tane alıyor ikinci yarısı da 50 tane alıyor yanı tamamı maxsimum 100 tane mal alıor.

ilk yarısı dolduğunda turanj renk olsun istıyorum tamamı dolduğunda ise kırmızı olsun ıstıyorum ve hücredeki doluluk oranın % kaç olduğunu bilmek isıtoyum.

bilmem anlatabildımmı.

Merhabalar
Eki inceler misiniz?

Ekli dosyalar

yanıt

erdal bey ilginiz için tşk ederm. tam istediğim gibi ama tek hücrede olmasını istıyorum. depo 1 sutunu kaldırdım. depo 2 nolu sutun işlem görsun ama oda şu şekılde olabilirmı

50 tane mal geldiğinde renk turanj 100 olduğunda kırmızı olsun

tek hücrede işlem yapılmasını ağlayabilirmıyız . tşk ederım iyi çalışmalar.

Dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tşk ederim erdal bey elınıze sağlık. tam istediğim gibi. çok tşk ederim. ben bişeyi unuttum bu arada gerçekten çok özür dilerim. eksik bişey yok ama bu rakamların yüzdekilık oranlarını 25 katlarıyla ve her 25 de renk renk olabilir mı.
sarı, turuncu, kırmızı, koyu kırmızı gibi...

Bana Gerek kalmamış yoğunluktan bakamamıştım ama erdal bey bakmış

6 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim.

Rica ederim ALLAH (c.c.) cümlemizden razı olsun.

erdal bey özür dilerim yoruyorum sızı belkı ama ksr bakmayın lutfen 0 25 arası sarı olmalı
25-50 arası turanj 50-75 arası kırmızı 75-100 arası koyu kırmızı olmalı sızde dikkat edersenız 50 yuz arası normal kırmızı ve 0-25 rensksız :(

Merhabalar
Ben renkleri rastgele yapmıştım (Sizinde bunun nasıl yapıldığını araştıracağınızı düşünerek). Ekli dosyayı inceleyiniz (Tabloyu seçerek üst menüden koşullu biçimlendirme düğmesine basın ve formülü inceleyiniz).Oradan istediğiniz rengi (Turanjın ne renk olduğunu bilmediğimden) seçebilirsiniz?

Ekli dosyalar

tşk ederim ilgiiz için erdal bey. hayırlı akşmlar

Geri