• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolu Olan Satırları Birleştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
Merhaba Arkadaşlar eğer Q4 1 ve büyükse R satırına ismini yazan bir tablom var. Benim sizden talebim R4 ile R500 satırları arasında bulunan isimleri yani dolu satırları aralarında - koyarak birleştiren ve formülün sonuna Hastalık İzin Süresini Geçmektedir yazan formüle ihtiyacım var. Yardımcı olurmusunuz
Teşekkür ederim kolay gelsin

Basit bir örnek dosya çözümü kolaylaştırabilir.

Merhaba sayın Korhan formül güzel olmuş elinize sağlık ancak gerçek sayfama uyguladığımda #AD? hatası veriyor. Kullanıcı tanımlı fonksiyon kullanılmıştır derken neyi kastetmiştiniz nasıl düzeltebilirim.
Birde Hastalık İzin Süresini Geçmektedir uyarısını sadece birleştirilecek isim olduğunda verebilir mi
Teşekkür ederim

Merhaba,

Dosyanızda makro uygulaması yapılmıştır. Modüldeki kodları kendi dosyanıza aktarmalısınız.

Formülü aşağıdaki gibi kullanırsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(UZUNLUK(ÇOKLU_BİRLEŞTİR(R4:R500))=0;"";ÇOKLU_BİRLEŞTİR(R4:R500)&"   >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir...")

Sayın Korhan makro kullanmadan eğerli formül ile birleştirme yapabilir misiniz acaba

Merhaba.

Formül ile çözüm önerisi isterseniz aşağıdaki şekilde olabilir. Sanırım istediğiniz bu.

-- İlk formülü S4 hücresine uygulayın ve liste boyunca (S500'e kadar) kopyalayın.
(Bu sütunu formül uygulamasından sonra gizleyebilirsiniz.)
-- İkinci formülü de R1 hücresine uygulayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](Q4>=1;S3&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($Q$4:Q4;">="&1)=1;"";" - ")&"("&D4&") "&E4;S3)

=[B][COLOR="Blue"]S500[/COLOR][/B]&"   >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir..."

Merhaba Ömer bey Sanırım
S4 den itibaren uygulanacak formül bu =EĞER(Q4>=1;S3&EĞER(EĞERSAY($Q$4:Q4;">="&1)=1;"";" - ")&"("&D4&") "&E4;S3)

R1 e uygulanacak formül ise bu =S500&" >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir..."

R1 e uyguladığım formül birleşen cümleleri almadı sadece >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir...yazıyor eksik bir şey mi var acaba deneme yapmış mıydınız

Merhaba Ömer bey elinize sağlık
S4 itibaren =EĞER(Q4>=1;S3&EĞER(EĞERSAY($Q$4:Q4;">="&1)=1;"";" - ")&"("&D4&") "&E4;S3) bu formülü
R1 e ise =S500&" >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir..." bu formülü uyguladım
S4 deki formülde sıkıntı yok ancak R1 de birleştirme yapmadı sadece >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir yazıyor. Eksik bir şey mi var acaba deneme yapmış mıydınız

Ömer birde =EĞER(Q4>=1;S3&EĞER(EĞERSAY($Q$4:Q4;">="&1)=1;"";" - ")&"("&D4&") "&E4;S3) bu formülü -1 ve daha küçük sayılar için uyarlar mısınız 1 olan yerleri -1 yapıp > işaretini ise < yaptığımda en baştaki isim ile en sondaki isimi alıyor aradakileri alamıyor nerde hata yapıyorum çözemedim

Merhaba,

Deneyiniz.

R4 hücresine;
Kod:
=YERİNEKOY(EĞERHATA(ARA(2;1/(R$3:R3<>"");R$3:R3)&"-";"")&EĞER(Q4>=1;E4;"");"--";"-")

R1 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(ARA(2;1/(R4:R1000<>"");R4:R1000)&"  >>> Hastalık İzin Süresini Geçmektedir...";"")

Teşekkür ederim sayın korhan 1. formül 1 den büyük olduğunda vermesi gerektiğinden uymadı 2.formül tamamdır. 1.Formülü Ömer beyin gönderdiğini kullandım 2.formülde sizin gönderdiğinizi
Ömer beyin gönderdiği birinci formül
=EĞER(Q4>=1;S3&EĞER(EĞERSAY($Q$4:Q4;">="&1)=1;"";" - ")&"("&D4&") "&E4;S3)
bu formülü -1 ve daha küçük sayılar için uyarlamak için 1 olan yerleri -1 yapıp > işaretini ise < yaptığımda en baştaki isim ile en sondaki isimi alıyor aradakileri alamıyor nerde hata yapıyorum çözemedim
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Sayın Korhan ve Ömer bey Teşekkür ederim ilginize

Önerdiğim ilk formülü 1 ve büyük olma durumuna göre çalışması için güncelledim. Yeniden deneyebilirsiniz.

-1 ve daha küçük sayılar için aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=YERİNEKOY(EĞERHATA(ARA(2;1/(R$3:R3<>"");R$3:R3)&"-";"")&EĞER(Q4<=-1;E4;"");"--";"-")

Tamamdır sayın Korhan. Size ve Ömer beye çok teşekkür ederim Emeğinize sağlık.

Güzel bir çalışma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri