• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dolu hücreye göre formul işlevi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
office 2007
merhaba arkdaşalar benim şöyle bir sıkıntım var elimde bir ürün listem var bu ürünüm bazen dolar bazen tl bazen de euro geliyo ama sadece bir döviz cinsi yazıyorum ben hepsi eşitlemek amacıyla sonucu tl ye eşitlemek istedim ekte de göreceğiniz üzere eğer ürün tl ise 1 ile yani kendisiyle euro ise euro hücresindeki çarpım ile dolar ise dolar hücresindeki çarpım ile çarpılacak ve sonuç hücresine yazılacak

sanırım biraz karışık anlattım ama olay basit gibi bir türlü beceremedim :(

şablonumu ekte yolladım şablondan kolayca anlaşılacağına eminim

yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

merhaba arkdaşalar benim şöyle bir sıkıntım var elimde bir ürün listem var bu ürünüm bazen dolar bazen tl bazen de euro geliyo ama sadece bir döviz cinsi yazıyorum ben hepsi eşitlemek amacıyla sonucu tl ye eşitlemek istedim ekte de göreceğiniz üzere eğer ürün tl ise 1 ile yani kendisiyle euro ise euro hücresindeki çarpım ile dolar ise dolar hücresindeki çarpım ile çarpılacak ve sonuç hücresine yazılacak

sanırım biraz karışık anlattım ama olay basit gibi bir türlü beceremedim :(

şablonumu ekte yolladım şablondan kolayca anlaşılacağına eminim

yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden tşk ederim.

Selamlar,

İş yogunlugundan tam anlamadım fakat ekdeki dosyayı inceleyin umarım istedğinizi gibi olmuştur....

Ekli dosyalar

vedat bey ilginiz içniş tşk ederim ama istediğim bu değil burada sayıyı 1 ile çarptırmışsınız benim istediğim ise eğer euro sütunanuna yazılırsa sağdaki euro ile çarptıralarak TÜRK LİRASI sütununa yazılacak eğer dolar ise sağdaki dolar kuru ile çarptrılarak yine TÜRK LİRASI sütununa yazıalcak eğer tl ise de yine sağdaki tl miktaır o da kendisi olur zaten 1 ile çarptıralark yazıalcak yani istediğim bu şekilde birşey bu arada ürün ya tl ya euro yada dolar geliyor yani tek bir döviz cinsi var

vedat bey ilginiz içniş tşk ederim ama istediğim bu değil burada sayıyı 1 ile çarptırmışsınız benim istediğim ise eğer euro sütunanuna yazılırsa sağdaki euro ile çarptıralarak TÜRK LİRASI sütununa yazılacak eğer dolar ise sağdaki dolar kuru ile çarptrılarak yine TÜRK LİRASI sütununa yazıalcak eğer tl ise de yine sağdaki tl miktaır o da kendisi olur zaten 1 ile çarptıralark yazıalcak yani istediğim bu şekilde birşey bu arada ürün ya tl ya euro yada dolar geliyor yani tek bir döviz cinsi var

merhaba
E3 hücresine
Kod:
=YUVARLA(EĞER(VE(C3="";D3="");B3*$I$1;EĞER(VE(B3="";D3="");C3*$I$2;
EĞER(VE(B3="";C3="");D3*$I$3;"")));2)
bu formülü yazarak dener misiniz

çok tşk ederim sağolun İhsan bey aynen istediğim bu çok çok sağolun

Geri