Doldurulabilir pdf formu oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Office2003@Work Office2003@Home
Office2007@Notebook
Excel'de oluşturulmuş bir dosya nasıl doldurulabilir pdf formuna dönüştürülebilir? Libreoffice ve Openoffice'in pdf olarak dışarı aktarma yapabildiğini biliyorum. Yalnız her iki ofis yazılımının da dışarı aktardığı formlar tam olarak istediğim gibi olmuyor. Daha stabil olabilmesi için Acrobat X Pro ile etkileşimli form oluşturmayı denedim ama pek beceremedim. Bu konuda alternatif çözüm arayışındayım. Yardımcı olmak isteyenlere şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Konuyu biraz daha açar mısınız.
Excel Office 2007 sürümünde SaveAsPDF programı yükleyerek ve
Office 2010 ve üstü sürümlerde kendi içerisinde Farklı kaydetten > PDF formatına tablolarınızı dönüştürebilirsiniz.

. . .

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Merhaba,

Hüseyin Bey'in söylediğine ek olarak, sanırım siz oluşturmak istediğiniz PDF dosyasında, doldurulabilir textbox'lar, açılır menuler vs.. istiyorsunuz.

Excel'in "Save as PDF" özelliği sizin isteğiniz için yeterli değil zira, Açılır munu, Textbox gibi ögeler PDF'e çevrildiği zaman resim olarak kaydediliyor.

İnternette biraz araştırma yaptım, konu ilgimi çekti çünkü. Bu iş için ADOBE ACROBAT PRO gerekli imiş. Excel desteği mevcut.

Yarıca dip not: Eğer kullanıyorsanız, SAP sistemi R/3'ten sonra, PDF yaratmayı desteklemeye başlamıştır. Bilginize.

Excel Vers. ve Dili
Office2003@Work Office2003@Home
Office2007@Notebook
Konu aslında yeterince açık anlatıldı ama sanırım sizin için biraz daha açayım. PDF formatında da boşlukları doldurulabilen, seçme alanlarına tik konularak tercihler yapılabilen etkileşimli formlar hazırlanabiliyor. Bunu da Acrobat X Pro ile yapabiliyorsunuz. Excel ve Word'de hazırladığımız doldurulabilir formları da otomatik olarak doldurulabilir halde PDF formatına dönüştürebiliyor bu program ama kullanımı noktasında sorunlar yaşıyorum. O yüzden alternatif yazılımlar veya çözümler arıyorum.

Saygılarımla,

. . .

Konuyu biraz daha açar mısınız.
Excel Office 2007 sürümünde SaveAsPDF programı yükleyerek ve
Office 2010 ve üstü sürümlerde kendi içerisinde Farklı kaydetten > PDF formatına tablolarınızı dönüştürebilirsiniz.

. . .