• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolaylı Veri Doğrulama Hakkında Yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 2012 TR
Arkadaşlar merhaba,

Çalışma örneğim aşağıdaki linktedir:
http://s9.dosya.tc/server2/utq93g/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi.xlsx.html

Sayfa 1'de

A Sütunu: Sipariş Kodu
B Sütunu: Araç Listesi

Sayfa 2;

B Sütunu araçları seçebildiğim açılır menü
C Sütunu sipariş kodlarını seçebildiğim açılır menü

Yapmak istediğim şey tam olarak şu arkadaşlar:
Ben Sayfa 2'de B sütunundaki açılır menüden aracı seçtiğimde buna bağlı olarak C sütunundaki açılır menünün içeriği değişsin. C sütunundaki açılır menü içeriği Sayfa 1'deki o araca bağlı olan sipariş kodları olarak ve sadece yeşil renkle koşullu biçimlendirilmiş satırlardaki sipariş kodları listelensin istiyorum. Muhtemelen veri doğrulama içinde =DOLAYLI fonksiyonu kullanacağım ama ne yazık ki beceremedim.

Eklediğim örnek excel sayfasında yapmak istediğim şeyle ilgili iki örnek:

Örnek 1:

Sayfa 2'de
B sütunundaki açılır menüden "OB Box"ı seçtiğimde C sütunundaki açılır menü, Sayfa 1'deki OB Box'a karşılık gelen ve sadece yeşil renkle koşullu biçimlendirilmiş sipariş kodlarından yani "2 ve 7" kodlarından oluşsun

Örnek 2:
B sütunundaki açılır menüden "Mobil DSNG"yi seçtiğimde C sütunundaki açılır menü, Sayfa 1'deki Mobil DSNG'ye karşılık gelen ve sadece yeşil renkle koşullu biçimlendirilmiş sipariş kodlarından yani "1 ve 8" kodlarından oluşsun

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şirketin ay sonu raporunu hazırlıcam ve gerçekten zor durumdayım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Formüllerle sonuç alabilmeniz için Sayfa1 isimli sayfanızdaki tablonuzu ilk önce B ve A sütunlarına göre sıralamanız gerekiyor.

Sıralama yapamam derseniz ve dosyanızı bu haliyle kullanmak isterseniz makro kullanarak çözüm sunabiliriz.

Formüllerle sonuç alabilmeniz için Sayfa1 isimli sayfanızdaki tablonuzu ilk önce B ve A sütunlarına göre sıralamanız gerekiyor.

Sıralama yapamam derseniz ve dosyanızı bu haliyle kullanmak isterseniz makro kullanarak çözüm sunabiliriz.

İlginiz için teşekkür ederim.
Youtube'da izlediğim bir video'da İl ve ilçeler sıralanarak dolaylı açılır menü yapılabiliyordu, ama ne yazık ki benim sıralama yapmamam lazım.

Dediğiniz gibi makro ile çözmeye çalışacağım.
Makro ile ilgili hiç ama hiç bilgim yok, umarım yapabilirim.

Çok teşekkürler.

Geri