• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DOLAYLI komutundaki hata

Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
='\\PC\BELGELER\2013\ÜRETİM RAPORU\[2013-09--TEZGAH.xls]18'!$N$74 Bu formülü yaklaşık 100 hücrede kullanıyorum ve hergün 01' i 02' -...- 31'... şeklinde değiştiriyorum.Bunu hergün değiştirmek yerine "O1" hücresine GÜN(O1) formülünü vererek girilen tarihin ayın kaçıncı günü olduğunu buldurup ='\\PC\BELGELER\2013\ÜRETİM RAPORU\[2013-09--TEZGAH.xls]18'!$N$74 formülünü =DOLAYLI("'[2013-09--TEZGAH.xls]"&GÜN(O1)&"'!"&"N74") şeklinde değiştirerek tarihe göre otomatik değişmesini sağladım ancak 2013-09--TEZGAH.xls dosyası açık olmadığı zamanlarda hücrelerde #BAªV! sonucu oluşuyor açıldığı zaman ise 2013-09--TEZGAH.xls]18'!$N$74 hücresindeki değer gözüküyor.Dosya kapalı olduğu zamanlarda da ='\\PC\BELGELER\2013\ÜRETİM RAPORU\[2013-09--TEZGAH.xls]18'!$N$74 formülündeki gibi değerlerin bozulmaması için =DOLAYLI("'[2013-09--TEZGAH.xls]"&GÜN(O1)&"'!"&"N74") formülünde ne gibi değişiklik yapabilmem gereklidir?

Teşekkürler.İyi çalışmalar.

Merhaba
Dolaylı formülü kapalı dosyada çalışmaz. Mutlaka iki dosyada açık olmalı bu formülü kullanacaksanız. Bunun yerine makro kullanabilirsiniz.

Merhaba
Dolaylı formülü kapalı dosyada çalışmaz. Mutlaka iki dosyada açık olmalı bu formülü kullanacaksanız. Bunun yerine makro kullanabilirsiniz.

Excelde o kadar professional değilim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Excelde o kadar professional değilim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba
İki dosyayı da eklerseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Ayrıca bu iki dosyanın dosya yollarını gönderirseniz.
D:\aaa\
Şeklinde

Geri