• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Doğrulama ile ilgili

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Ekteki resimdede anlattığım gibi seçim sayfasında ana grupta seçtiğim grup adına ait alt malzemelerin "malzeme" sütunundaki aşağı açılan menüde gözükmesini istiyorum. Diğer grup malzemeleri listelenmemeli.

"Veriler" sayfasına eklediğim veriler normalde yüzlerce miktarda dolayısıyla grup adına ait malzemeler "malzeme" sütununda listelenirse kullanıcının tüm listeyi taraması gerekmeyecektir.

Umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Selamlar,

Ekli dosyalar

• dogrulama.jpg
    dogrulama.jpg
    18.9 KB · Görüntüleme: 16
  • dogrulama2.jpg
    dogrulama2.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 11
  • dogrulama.xlsx
    dogrulama.xlsx
    14 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba security,

dediğiniz gibi fakat sayfada koruma var. Kaldırırsanız sevinirim. Ayrıca kısaca açıklayabilirseniz ok yardımcı olmuş olursunuz.

Selamlar,
ilk mesajımdaki dosya güncellendi.
veri dogrulama ile yapılmıştır...

Merhaba,

Konu hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba. securty söylemek istediğime paralel bir cevap atmış fakat sayfa koruması var dosyada.

Selamlar,

Merhaba,

Konu hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba. securty söylemek istediğime paralel bir cevap atmış fakat sayfa koruması var dosyada.

Selamlar,
Merhaba sayfa korumasını kaldırdım mesajımı okuduysanız dosya güncellendi diye belirttim veri dogrulama ve dolaylı formuleri kullanılmıştır. selamlar.

Merhaba arkadaşlar,

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Benim sorunum biraz farklı bunu kısaca açıklamak istiyorum.

En başta konunun ekindeki dosyada "veriler" adlı sayfada yüzlerce satır var. bu verileri zaman zaman kopyala yapıştır yönetmi ile yenileyeceğiz. Yani zamanla lamba grubunda yeni kalemler eklendikçe aşağıya doğru büyüyecektir. Satırlar artacak ve her gruba yeni malzemeler eklenecektir.

Seçim sayfasında ise "veriler" sayfasındaki gruplara göre malzemelerin listelenmesi sağlanmalı. Yani excel de bunu yapmak mümkünmü bilmiyorum ama statik hücre adresleri vererek bu konunun çözülemeyeceğini düşünüyorum. Özellikle yüzlerce satır ve onlarca gruptan bahsedecek olursak ciddi anlamda tanımlama yapmak gerekiyor. Bunun da çok mümkün olmayacağını düşünüyorum.

Bu konuda değişik bir öneri yapacak olan varsa memnuniyetle öğrenmek isterim.

Kısacası seçim sayfasında grup seçimi yaptığımda "veriler" sayfasında yeni eklenen stok kartları ile beraber malzemeler sütununda aşağı açılan menüde sadece bu gruptakiler gözükmeli. Tek kriter listenin çok büyük olduğu (yani veriler sayfasındali liste)

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Selamlar,

Merhaba
Sıralı olacaksa bir çözüm önerim var.
Ad tanımlaya Veriler diye bir ad tanımlayın Konum'a
Kod:
="Veriler!B"&KAÇINCI('Seçim Sayfası'!$A2;veriler!$A$2:$A$100;0)+1&":B"&KAÇINCI('Seçim Sayfası'!$A2;veriler!$A$2:$A$100;0)+EĞERSAY(veriler!$A$2:$A$100;'Seçim Sayfası'!$A2)
Bu formülü yazın ve tanımlamayı bitirin. Veri - Doğrulama - Liste - Formül bölümüne
Kod:
=DOLAYLI(Veriler)
Bu formülü yazın ve doğrulamayı tamamlayın. Sonuçları gözlemleyin.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Arşivime ekliyorum. Teşekkür üstadım...

Geri