• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dizindeki Formülleri Sabitlemek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Arkadaşlar Merhaba,

Diyelim ki; B1:B5 alanında çeşitli formüller var. Formül sonuçlarını topluca SABİTLEMEK istiyorum. Manuel olarake bunun nasıl yapılacağını biliyorum. VBA ile nasıl yapılabilir ?

sabitlemek derken? hücre adreslerini göreceliden mutlağa mı dönüştürmeyi kastediyorsunuz?
A4 yerine $A$4

systran ilginize teşekkür ediyorum. Örneğin A1 hücresinde =(B1/2)*C1 formülü yazılı ve sonuç 20. 20 nin formül sonucu olarak değil de sabit değer olarak 20 yazmasını istiyorum.

formül tekrar lazım olmayacaksa,
formül olan hücrede sağ tıkla, kopyala.
aynı hücreye sağ tıkla, özel yapıştır, değerleri seç

Arkadaşlar Merhaba,

Diyelim ki; B1:B5 alanında çeşitli formüller var. Formül sonuçlarını topluca SABİTLEMEK istiyorum. Manuel olarake bunun nasıl yapılacağını biliyorum. VBA ile nasıl yapılabilir ?
Kod:
Sub Sabitle()
[a1]=[a1]
End Sub

Buyurun.:cool:
Kod:
Sub formul59()
Range("A1").Formula = "=(B1/2)*C1"
End Sub

sayın Orion1 teşekkür ediyorum. Bu kodu veri aralığı için nasıl yapabilirim ? yani A1:A10 aralığındaki verileri sabitlemek için !

sayın Orion1 teşekkür ediyorum. Bu kodu veri aralığı için nasıl yapabilirim ? yani A1:A10 aralığındaki verileri sabitlemek için !
Ben soruyu yanlış anlamışım.
Siz formül görmek istemiyorsunuz sanırım.Sadece sonucu görmek istiyorsunuz.
Diğer cevap yazan arkadaşların yazdıklarını yapınız.:cool:

teşekkürler Orion1 üstad. diğer çözümleri de deneyeceğim.

Orion1 üstad. bir minik versiyon daha yapılabilir mi acaba !
Range("A1:A10") yerine D1 hücresinde A1:A10 yazılı olsaydı (zamanla değişebileceğinden ötürü), alanı D1 den oku demek için kodu nasıl revize etmek gerekir acaba.

Deneyiniz.

Kod:
Sub TEST()
    Adres = Range("D1").Value
    Range(Adres).Value = Range(Adres).Value
End Sub

Sayın Korhan Ayhan üstadım çok çok teşekkür ediyorum, mükemmel oldu. Allah sizlerden razı olsun. Sağlıcakla kalın.

Geri