• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dizi formulü makrosu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Aşağıda belirttiğim formülü makro kaydet yöntemi ile kaydettim ve aldığım sonuca göre bir makro yapmaya çalışıyorum.Fakat range sınıfının formulaarray özelliği kullanılamıyor hatası veriyor.Yardımcı olabilirseniz memnun olurum arkadaşlar.
Formül ;
{=TOPLA(EĞER(fiyat!$B$3:$B$102=KAPAK!E3:AR3;fiyat!$C$3:$C$102))}
Kod;
Kod:
Sub Makro5()

Worksheets("KAPAK").Range("AT3:AT1500").FormulaArray = Evaluate("=SUM(IF(fiyat!R3C2:R102C2=KAPAK!RC[-3]:RC[-2],fiyat!R3C3:R102C3))")

End Sub

Dosya ekleme ihtimali var mı_?

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub dizi_formülü_makroya_1967()
'Konu       :   Dizi Formülüni Makroya Çevir
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim asi As Worksheet, kral As Worksheet
Dim a As Long, b As Long, c As String
Set asi = Sheets("KAPAK"): Set kral = Sheets("fiyat")
For a = 3 To asi.Cells(Rows.Count, "[COLOR="Red"]A[/COLOR]").End(xlUp).Row
c = 0
For b = 5 To 44
If asi.Cells(a, b) <> "" Then
c = c + WorksheetFunction.VLookup(asi.Cells(a, b).Value, kral.Range("B3:C102"), 2, 0)
End If: Next: asi.Range("AT" & a) = c * 1: Next
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın asi_kral_1967 ;
Sadece AT3 ile AT7 arasını veriyor. Hesaplanması gereken düm değerleri nasıl hesaplatabiliriz.
Yani E SÜTUNU ile AR sütunu arasında değer varsa hesaplasın şeklinde olabilirmi.

Şu an tekrar kontrol ettim.E sütununda değer yoksa makro çalışmıyor.Hata sanırım orda.

Son düzenleme:
Sayın asi_kral_1967 ;
Sadece AT3 ile AT7 arasını veriyor. Hesaplanması gereken düm değerleri nasıl hesaplatabiliriz.
Yani E SÜTUNU ile AR sütunu arasında değer varsa hesaplasın şeklinde olabilirmi.

Şu an tekrar kontrol ettim.E sütununda değer yoksa makro çalışmıyor.Hata sanırım orda.

Üstteki kodu güncelledim.
Doğru E sütununda ne kadar veri varsa ona göre hesap yapacaktı. Ben E sütununa mutlak değer girilir diye E sütununun son dolu hücresine işlem yaptırmıştım. Şimdi A sütununa çevirdim. Kırmızı olan yer.
Not : Dosyada güncelleme yapılmamıştır.

Geri