• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dizi Formülleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan quesh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007,2010
Merhabalar .

Benim sorum şu şekilde ; bir formülün dizi formülü olup olmadığını neye bakıp anlıyoruz ? Örneğin İNDİS fonksiyonu bir yerde dizsi formülü olarak karşıma çıkarken başka bir yerde normal bir formül olarak görüyorum, bunun net ayrımı nasıl yapılabilir ?

Saygılar.

Ben bu dosyayı bir kaç kez inceledim ancak sorun bende sanırım henüz anlamış değilim :(

Merhabalar .

Benim sorum şu şekilde ; bir formülün dizi formülü olup olmadığını neye bakıp anlıyoruz ? Örneğin İNDİS fonksiyonu bir yerde dizsi formülü olarak karşıma çıkarken başka bir yerde normal bir formül olarak görüyorum, bunun net ayrımı nasıl yapılabilir ?

Saygılar.

Merhaba sayın quesh!!! sorunuza şöyle bir yaklaşımda bulunmak isterim.sorunuzu yukarıdaki ifadenize ilave olarak bir formülü hangi durumda dizi, hangi durumda normal olarak kullanmalıyım diye düşünür iseniz ki sayın ihsan bey'in önerdiği linkteki dosyada bu hususta izah edilmeye çalışılmış;sanırım konunun anlaşılmasına katkıda bulunacaktır.tabi farklı yaklaşımda bulunacak değerli arkadaşlarda fikirlerini paylaşırlar ise konu biraz daha kolay kavranabilir.saygılar!!!

Selamlar,

Bir formülün dizi formül olduğunu formül kutucuğana bakarak anlayabilirsiniz.

Normal bir formül formül kutucuğunda aşağıdaki gibi görünür.
Kod:
=TOPLA(A1:A100)

Fakat dizi formüller aşağıdaki gibi görünür.
Kod:
[COLOR=red]{[/COLOR]=TOPLA(EĞER(A1:A100="MAVİ";B1:B100;0))[COLOR=red]}[/COLOR]

{ } Bu ayıraçlar CTRL+SHIFT+ENTER tuş kombinasyonu ile oluşmaktadır. Elle yazarsanız aynı işlevi görmez. Formülünüz hatalı değer üretir.

Geri