• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dışardan alınan resmi otomatik şekillendirme

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Herkese merhaba,

Öğrenmek istediğim bir şey var. Excel dışından kodlarla aldığımız resmi/resimleri yine kodlar vasıtasıyla düzenleyebilirmiyiz. Örneğin; alınan resmin köşelerini oval yapmak veya daire şekline çevirmek gibi.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hadi arkadaşlar mutlaka konu hakkında bilgisi olan vardır. Benim için çok önemli yardımlarınız bekliyorum. Engin bilgi ve tecrübelerinizi esirgemeyin benden :)

Merhaba,
Bu söylediğiniz özellik excel 2007'de mevcut olan bir özellik. Bunu anlamanın en kolay yolu makro kaydet yöntemini kullanmak. Makro kaydete basın ve resminizi şekillendirin, kaydı durdurup visualbasic düzenleyicisine bakın. Kodu varsa(Büyük ihtimalle vardır) görünecektir.

Sayın leumruk merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Söylediğiniz şekilde denedim olmadı. Makro kaydet ile yaptım fakat kod görünmüyor. Buna benzer başka bir işlemide (yine resimlerle ilgili) makro kaydet ile denedim olmadı ama yine sağolsunlar buradaki üstatlar yardımcı oldu kod ile hallettik. İşin içine resim ve resimlerin seçilmesi girince makro kaydet işe yaramıyor.

Saygılarımla.

Merhaba,

Kendi çabalarımla yapmaya çalıştığım fakat çalışmayan kodu yazsam en azından bu şekilde ne yapmaya çalıştığımı anlayabilir ve yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Sub Resim_Sec()
Dim sekiL As Shape
For Each sekiL In ActiveSheet.Shapes
If Not Intersect(sekiL.TopLeftCell, Range("O3,O21,O39,O57,O75")) Is Nothing Then
sekiL.Select
sekiL.Styles = Beveled
sekiL.Preset = No
sekiL.Shadow = No

End If
Next

End Sub

Hadi yapmayın arkadaşlar hiç mi çözüm yok? Lütfen, uzman arkadaşlar...

Uzman arkadaşlar ben hala burda sizden çözüm bekliyorum, bilginize sunarım. ;)

Geri