• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diş veri ile veriler değiştiğinde formül çalışmıyor.

Maalesef csv dosyasını webden download ediyorum. Ama dediklerini csv yi excele import etmeden önce ve ettikten sonra da denedim değer 0

Sakıncası yoksa csv dosyasını nerden import ettiğinizi söylermisiniz. Import işlemini bende ayıraç değiştirerek denemek isterim.

Eğer her ihtimalde veriler bu şekilde ise dosya üzerinden farklı çözümlere gitmek gerekebilir.

Çünkü eğer veriler şans eseri sayı olsa bile tarih değişiminden kurtulmaz ve gelen veriler yanlış bir sayıya döner. Bana kalırsa öncelikle bu sorunuzu çözmeniz gerekir.

Benim dosyanızla ilgili görüşlerim bu şekilde. Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.

.

Buraya eklediğiniz csv uzantılı dosyayı nerden aldınız göndermiş olduğum dosyada sizin buraya eklediğiniz csv uzantılı dosyadan bütün verileri alıyor.
her iki dosyanıda ekliyorum.

not : iki dosyada yan yana olmalı sayfa1 deki verial düğmesine tıklandığı zaman bütün veriler alınıyor.

Ekli dosyalar

csv uzantılı dosyayı şifreyle erişilen bir portal den indiriyorum. Ekteki dosyayı şimdi indirdiğim gibi dosyanın adını bile değiştirmeden yükledim.

Buraya eklediğiniz csv uzantılı dosyayı nerden aldınız göndermiş olduğum dosyada sizin buraya eklediğiniz csv uzantılı dosyadan bütün verileri alıyor.
her iki dosyanıda ekliyorum.

not : iki dosyada yan yana olmalı sayfa1 deki verial düğmesine tıklandığı zaman bütün veriler alınıyor.

son gönderdiğiniz şekliyle aynı klasör içinde açtım. veri al dediğimde yine verileri aşağıdaki gibi alıyor ve formül sonucu #DEĞER olarak veriyor. Benim ayarlarımdan da kaynaklanıyor olabilir.

199.93
Oca.62
1.00
1.00
250.05
Oca.43
736.75

Ekli dosyalar

csv uzantılı dosyayı şifreyle erişilen bir portal den indiriyorum. Ekteki dosyayı şimdi indirdiğim gibi dosyanın adını bile değiştirmeden yükledim.

son gönderdiğiniz şekliyle aynı klasör içinde açtım. veri al dediğimde yine verileri aşağıdaki gibi alıyor ve formül sonucu #DEĞER olarak veriyor. Benim ayarlarımdan da kaynaklanıyor olabilir.

199.93
Oca.62
1.00
1.00
250.05
Oca.43
736.75

Göndermiş olduğun dosyadan Ben verileri alıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor.
veri aldığım örnek dosyayı gönderiyorum.

not :belkide bölgesel ayarlarınızda bir sıkıntı var noktanın yerine virgül ve virgülün yerine nokta ile değiştirmek gerekir.

Ekli dosyalar

Merhaba sorun aslında en başında da belirttiğiniz gibi .csv yi içeriye import ederken sistem ayraçlarının kullanılmasından kaynaklanıyormuş şimdi hiçbir sorun yok. İlgilerinize çok teşekkür ederim. İki sorum daha olacak.

1.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((omv_db!$M$2:$M$100>=AX12)*(omv_db!$M$2:$M$100<=BN12)*(omv_db!$B$2:$B$100=AA7)*(omv_db!H2:H100="Diesel")*(omv_db!F2:F100="SI")*[B](omv_db!$A$2:$A$100))[/B]

Yukarıdaki formül ile AA7 hücresinde, AX12 ve BN12 verileri aralığında sorguladığım veriden, omv_db A2:A100 aralığında kaçtane varsa bana getiriyor.

örneğin; A2 A100 arasında 4 tane 120 var ve bana sonucu 480 olarak getiriyor.
Acaba; 4 tane aynı veriden varsa sadece bir tanesini nasıl getirebilirim.

2.
Kod:
(omv_db!H2:H100="Diesel")

Bu formülde de H2 H100 aralığında içinde sadece Diesel yazan verilere göre sonuç geliyor ve Dizel yazanları doğal olarak dahil etmiyor.

Bunu nasıl aşabilirim. Mesela içinde el geçen tüm verileri nasıl dahil edebilirim.

Teşekkürler.

Geri